Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Externí HDD divně vrčí

Od: frkotou* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám externí disk Segate STBX1000201 a používám jej na nahrávání pořadů z tv. Když jsem se vrátil domů, tak disk hučel, ale normálně fungoval. Tak jsem ho připojil k počítači a tam také normálně fungoval. Bojím se, že s ním ale něco je. ulozto.cz/... Je tichý,ale ode dneška když je připojený, tak chvíli nic, ale po chvilce to začne.

Mám jej krátce(asi od léta), takže ještě můžu reklamovat.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zálohujte si věci jinam, formátujte pomalým formátem nebo přepište ve skartovacím programu (pokud nechcete, aby někdo časem zneužil uložená data) a reklamujte. Zřejmě nějaká mechanická závada ... nezlepší se to

frkotou*
hodnocení

Jasně díky, nic důležitého tam nemám, takže jsem si uložil záznamy a budu reklamovat :(

frkotou*
hodnocení

Tak jsem napsal do prodejny, ale teď najednou hučet pestal.

host*
hodnocení

0x

Když začne vrnět nebo hučet, zvedněte ho lehce prsty nad podložku, jestli to není rozechvívání desky stolu. Ale jako když máte mobil s vibračním vyzváněním v kapse nebo položený na stole - to je slyšet víc.

Poslechněte si rozdíl mezi zvukem když to nehučí a naopak hučí při zvednutí nad podložku. Jestli se fakt uvnitře něco děje, nemůžete se na uložená data spolehnout a je lepší ho ihned reklamovat, než až po spadnutí a vypadnutí dat.

frkotou*
hodnocení

Hučel i když jsem ho zvedl a po lehkém poklepání na disk to přestalo, takže určitě něco uvnitř.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]