Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Konfigurace wifi routeru

Od: mike63 odpovědí: 9 změna:

Zdravím,
potřeboval bych poradit.
Koupil jsem si wifi router CQpoint CQ-C605, ale mám problém s nastavením.
Najedu na nastavní routeru, navolím možnost automatické DNS A DHCP (dle poskytovatele) a nic. Nevím, jestli je nastavit ještě něco.
Funkční vím, že je. Pokud použiju mód Bridge nebo AP client tak mi internet přes síťová kabel funguje, ale nejde nastavit wifi, protože mi tam naskočí údaje poskytovatele, když chci změnit parametry routeru.
Díky moc.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Automatické DHCP? Doufám, že to znamená IP WAN nastavenou z DHCP poskytovatele.
Co to znamená, že tam naskočí údaje poskytovatele?

Ono záleží taky jak máš nastavený net od poskytovatele, ne všichni jedou z dhcp atd...nejsnažší bude když sem naházíš obrázky nastavení kde ti to běhá a kde ne a taky jak máš řešené připojení na net

mike63
hodnocení

"Doufám, že to znamená IP WAN nastavenou z DHCP poskytovatele." Ano, takto jsem to měl správně napsat.

Mám bezdrátové přípojení : příjímač na střeše -router-PC.

Co jsem myslel těmi údaji poskytovatele : když dám mod Bridge nebo AP, tak se na nastavení routeru nedostanu, protože po zadání 192.168.1.1 se objeví jako přihlašovací údaj mé jméno zadané technikem a heslo je jejich.

Obrázky? čeho přesně?

iz*

Screeshoty toho, co se pokoušíte nastavit.

po zadání 192.168.1.1 se objeví jako přihlašovací údaj mé jméno zadané technikem a heslo je jejich.

To ale znamená, že lezete na jiné zařízení, řekl bych tedy, že používáte stejný rozsah na wan a lan straně...nicméně to jsou dohady z dosavadních informací

mike63
hodnocení

To právě píše jenom při těch modech BRIDGE A AP a to jsem se někde dočetl, že tím vytvořím vlastně něco jak ,,switch,,. Já se to tedy snazím nastavit v modu: GATEWAY

imageshack.us/... výpis ze starým routerem

imageshack.us/... instalace

imageshack.us/...

To poslední je to co nastavuješ? Tak to si trvám na tom co už jsem napsal... Změň si rozsah a ip na lan routeru. To ti přes instal cd asi nepůjde, musíš se přihlásit na router

mike63
hodnocení

Ten poslední obrázek je nastavení toho routru, kdy jsem akorát v průvodci nastavil to DHCP A DNS. Takže tam mám změnit ty dva údaje?

mike63
hodnocení

Informoval jsem se od poskytovatele. Sdělil mi, že vzhledem k tomu, že má anténa na střeše je nastavená už vlastně jako router, mám dát režím Bridge. Internet funguje, ale wifi ne. Ale to wifi asi tímhle způsobem bez zásahu technika nerozjedu, že?

Tak to můžeš rovnou nechsat s vypnutym dhcp a je to stejné, vtip je v tom, že většinu nastavení uděláš přes web- v prohlížeči zadat ip routeru a tam se dostaneš do nastavení, ale měl odpojený net, jinak se to bude hádat. Bridge bude mít určitě vypnutou wifinu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]