Nejste přihlášen/a.
Někdo tvrdí,že je to k ničemu?Na co potom jsou-CCleaner,Wise disk Cleaner atd atd?
Dobrý den, udržovat a čistit si PC, resp. jeho OS, je vhodné, ale není to nutné. Kdo to nedělá vůbec, tak má později nějaký problém. Kdo čistí hodně (nebo neví co), tak ten problém může mít také. Takže, čistit, ale vědět, co a kde. Např. čištění prohlížeče má význam, protože se zrychlí - bez povolených cookies může být problém s načtením stránky, ale musí se včas mazat, aby nebyl problém s načtením stránky později. No, a čistit si registr OS od neplatných údajů je také vhodné (zvláště po každé instalaci něčeho nového do PC nebo odinstalaci).
Základní vlastností OS Windows je to, že si vše ukládá a pamatuje - takže krásně bobtná a bobtná.
Když OS nabobtná hodně, tak je pomalejší a uživatel buď začne s údržbou nebo OS přeinstaluje.
Případně uživatel PC neudělá nic, čeká, nadává a později si pořídí nový PC s tím, že ten starý byl už pomalý. Toť můj názor na čištění. Zdravím!
Tyto programy jsou k ničemu do chvíle, kdy váš počítač najednou nejede. Pokud chcete předcházet adwaru, nenačítání PC, padání PC... budete pravidelně čistit - čističe a prográmky FREE, které užívám pro celou rozvětvenou rodinu :
ADWcleaner
Ccleaner
IOBITuninstaler
slimdrivers
doplněno 08.09.15 09:22:Někteří jako @vilik a jemu podobní PC experti si svůj pořádek udělají sami bez těchto programů. Takové lidi obdivuji. Já používám výše uvedené programy vždy, když z ulice přijde někdo se svým NTB nebo PC, že mu najednou nefunguje web, nejde myš, vyskakují reklamy, seká se video, nemůže se přihlásit do mailu, má divné formáty písma na webu, ...
Co si laik dokáže opravit díky těmto programům pro blbé, to někteří uživatelé vůbec neumí. Zděsil jsem se, že finanční poradkyně s přístupy k soukromým datům tisíců lidí nemá už rok antivir. Všechny certifikáty vč. přístupů k bance má na ploše, aby to nemusela hledat. Dokonce i přístupy do sdílené databáze velké finanční skupiny.. (to pak člověk přestává důvěřovat i "profíkům")
doplněno 08.09.15 10:05:@buss - ano, jak píšu, používám právě v případech, kdy lidi už neví, co by ještě zmáčkli, aby jim pc fungoval.
Denní čištění nechápu - zruším monitoring apod., ale když se vyskytne problém, tyto prográmky pomůžou. Zrychlení u některých PC na startu z 6ti minut na 50 vteřin. Funkční weby, odstranění blbých formátů, reklam,...
Např. min. týden jsem zprovoznil sousedce starý NTB s PIII a WINXP - měla tam za 5 let vše, co kdy dělala. Jen otevření webu 2-4 minuty, otevření složky minuta... Po pročištění ADWcleaner, Ccleaner, odstranění několika toolbarů a programů "zdarma" k některým hrám - nedá se srovnat. Ještě jsem díky slimdrivers dohledal korektní nové ovladače (z r. 2010) k blbnoucímu touchpadu.
Plně funkční, na web dostačující, Office bez sekání, video v pohodě..
Mě zase kamarád i brácha nezávisle na sobě (oba ajťáci, programátoři) říkali, že jsou to "šmírátka" - shromaždují data a pokud jste připojený na net, tak se odesílají... Když už mám pomalejší počítač, nainstaluju, nechám projet, vyčistit a zase hned odinstaluji..
doplněno 07.09.15 23:33:Ahoj Magdon, :D naopak win 10 brácha pochvaluje a říká, že jsou to jen fámy.. :D ale já je taky nechci.. zatím
Jsou k ničemu. Ale věřím, že každý potřebuje berličku. Denní či týdenní čištění je blbost, nic nezrychlí a žádné místo v době velkokapacitních disků neuspoří. Navíc, kdo z samoadminů kontroluje, co cleaner navrhne ke smazání? Pak si každý druhý stěžuje na zpomalený počítač. Stejně tak IOBit a spol, které vyhledávají aktualizace pro chod pc, odkud je stahují? Aktualizaci přeci seženu u výrobce hardwaru, pokud mi nepracuje správně. Nepoužívám, vysypat koš umím i bez čističe.
Tak jsem si to všechno přečetla a ptám se. Když teda zmáčknu nějaké tlačítko, aby se to v mém počítači vyčistilo, jak poznám, co to vlastně "vyčistí"? Co když mi zmizí nějaké nastavení, které mi někdo na mé přání nainstaloval. Je to opravdu nutné, to čištění? Za pět let používání, jsem nikdy nic nečistila, protože jsem ani nevěděla, že to existuje. Je to špatně?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.