Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká je doba použití toneru?

Od: flodur® odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

cca 2 roky vlastním tiskárnu CLX-3305W nyní mi dochází náplň toneru (černá) ostatní jsou v rozmezí 50-75%, barevně tisknu málo. Ke koupi se cenově výhodněji nabízí sada 4 toneru. Nerad bych zbytečně investoval v případě, že je životnost toneru případně krátká. Máte někdo zkušenost do kdy budou nové tonery ještě funkční pokud je použiju až po vyčerpání stávajících (barevných)? Díky za info.

flodur.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Dostala se ke mně stará laserovka, která 5 let nebyla v provozu a toner byl v ní. Zapnul jsem a tisknul, takže bych o životnost toneru neměl strach :)

vernon
hodnocení

5x
Toner je jemný prášek, nemůže vysychat! vydrží dlouho

hodnocení

2x

toner je jemný prášek měnící se na barvu až zahřátím na 180st. Takže bych tonery skladoval na suchém tmavém místě a vydrží skutečně xx let.

yakub:

...toner je jemný prášek měnící se na barvu až zahřátím na 180st...

Toner je jemný barevný prášek, teplotou se nemění na barvu :-D, teplotou se "zažehluje" do papíru, tisková média měnící barvu na celou škálu barev pomocí různé teploty a délky působení je technologie ZINK a ta zase neobsahuje ani toner ani inkoust (proto ZINK - Zero Ink).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]