Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
potřeboval bych nutně nastavit pro letecký simulátor v PC antialiasing a ostatní prvky.Mám zubaté okraje,dále slabé dvojité stíny čar u písmen a obrázků scenérie a scenérie mi se mi místy mihotá a poblikává.Prostě potřebuji obraz seřídit a to nejen v simu,ale i pro PC. Nastavení antialiasinku přímo v simulátoru není moc efektivní,je spíše nedostatečné,řekl bych,až skoro nanic.
Když jsem ještě měl Windows XP,tak tam se to dalo snadno nastavovat a věděl jsem kde,ale ve Windows 7 nevím čím to v PC nastavit.Prosím poraďte.Děkuji.
Borek
Zdravím,
děkuji za odpověď.Ten Manager 3D Setting se dá stáhnout? A je také v češtině?Já jsem míval ve starém PC (Windows XP) NvidiaGeForce a tam jsem si mohl nastavit co jsem chtěl.Teď,co mám Windows 7 tak fakt nevím jak to zatím pořádně seřídit.Mám na mysli tu grafiku a písmo.Nejvíc,jak jsem se již zmiňoval,to pociťuji při létání na leteckém simu FS 2004.Tam sice je nastavení antialiasingu,ale to je zde nanic.Já to potřebuji nastavit někde v počítači.Píši toto vše hodně po"laicku",protože W 7 mám teprve chvíli a stále se učím.Proto jsem se také obrátil o radu na tento wb Poraďte.cz".
Borek
To je program k me graficke karte s čipem NVIDIA, takze pokud mate stejny, tak mate i tento program. Pokud mate kartu s cipem ATI, tak nejspis budete mit program Catalyst Control Center. Zkratka se podivejte do ovladacich panelu a hledejte neco ohledne grafiky, nebo kliknete pravym tlacitkem na plose a tam taky budete mit nahled viz obrazek. Zde opet Nvidia - program pro MOJI grafiku. Bud budete mit to same, nebo tam budete mit jiny program. Dalsi moznost, jak zjistit jakou mate grafiku je spustit diagnosticky nastroj : Start -> spustit -> dxdiag -> záložka zobrazení.
doplněno 02.09.15 18:11:zapomnel jsem na obrazek
Našel jsem konečně ten program a to je AMD Catalyst Control Center.Dal jsem si jeho ikonu dolů na hlavní panel.Ale vyvstal nový problém,který je v tom,že když na něj kliknu,tak se mi sice Catalyst program otevře,ale to je všechno,protože když v něm kliknu na jakékoliv okénko nastavování,které by se mělo přece otevřít,tak mi celý program vždy kompletně náhle zmizí! Ať v něm kliknu na cokoliv! Mě to připadá,jako by tento program byl "prázdný" a jako by to byla jenom nějaká atrapa.Takže program mám a vlastně nemám.Není zkrátka na nic.Tak teď teda nevím co s tím.Vymazat a nahrát nový?Nebo se to nesmí a je tento program již nějak vázán s určitým nastavením grafické karty pro počítač a jeho vymazáním a znovu nahráním nového,něco "zmastím" v počítači?Poraďte,jestli můžete. Bořek
Dekuji za duveru. Jako prvni bych nyni udelalt "bod obnovy", abychom se mohli vratit tam, kde NYNI jsme. Pote pujdem laborovat. Takze si nastudujte, nebo alespon prectete toto windows.microsoft.com/...
Pokud mame bod obnovy, vrhneme se do opravy. (kdykoliv se muzeme po budoucich zmenach vratit presne do tohoto mista) Ja bych, dle vaseho popisu, nejdrive odinstaloval (nejspise) starou verzi Catalyst Control Centra, ktery, jak sam pisete, nefunguje. Ackoliv by odinstlace nemela ovlivnit chod systemu, radim stahnout instalace a vse ostatni predem. Takze vyplnte tento formular support.amd.com/... ( poradil bych konkretneji, ale doted jsem se nedozvedel typ vasi graficke karty) a stahnete si nejnovejsi Catalyst Control Center. Ten nainstalujte a vyzkousejte, zda funguje.
Tak do toho,co mi píšete se asi budu bát jít,protože nevím jestli to zvládnu.PC totiž moc nerozumím a toto se zdá na mě moc,nerad bych ještě navíc něco v pc nezvratně pokazil.Na mě musíte jít úplně "polopatě" )
Moje grafická karta - AMD Radeon HD 8470D.
Nevím,jak mám v tom co jste mi napsal jako bod po bodu postupovat a co mám všechno vypsat do toho formuláře.Pro mě jsou toto všechno velice odborné věci.
Ten program AMD Catalyst Control Center jsem dnes musel zase hledat,protože mi zmizel z hlavního panelu.Ani nevím jak bych ho odinstaloval,nenašel jsem u tohoto programu uninstall.A dále,nevím,který nový CCC bych měl stáhnout,je jich tady v nabídce hodně.Toto bude asi alespoň pro mě vše trochu těžké. Bořek
Divné, že Vám samovolně zmiznul. Máte antivir? Proskenujte si počítač.
Jinak odinstalovat CCC lze přes Start -> ovládací panely -> programy a funkce -> (pockejte nez se nacte seznam) -> oznacte Catalyst Control Center a nahoře v liště na tlačítko Odinstalovat. Dale postupovat podle instrukci.
Nové drivery (ovladace) pro Vaši grafiku si stáhněte zde :
Jedte po strance pomalu dolu. Je zde vycet vsech moznych typu grafickych karet, pro ktere je stejny instalacni balicek. Brzy narazite na zelene tlacitko DOWNLOAD. Na to kliknete. V tu chvili to jakoby problikne a vrati Vas to na zacatek tohoto seznamu. To ale jen vybral onen balicek (na predesle strance tech baliku bylo vice). Proto jedte znova dolu, ted uz muzete rychleji, protoze uz je tam to tlacitko uz jen jednou a az uplne dole. Kliknete a chvili vyckejte, mel by se zacit stahovat balik s nazvem 14-9-win7-win8.1-32bit-dd-ccc-whql.exe . To jsou vaše nové ovladače pro grafickou kartu obsahujici i novy Catalyst Control Center. Pokud se Vam tento postup bude zdat podivny - nedivim se
Dalsi moznost je stahnout si autodetekci vasi graficke karty support.amd.com/...
Bohuzel s tim Vam nemohu pomoci, pac tu nemam zadne pc s grafikou AMD, abych popsal co se bude dit. Snad by mohl poradit nekdo z radcu, co ma AMD grafiku.
doplněno 03.09.15 16:21:A body obnovy jsou jednoduché. Stačí otevrít vlastnosti systému neboli pravým tlačítkem na Tento počítač a zvolit Vlastnosti. Nebo také zmáčknout klávesy WIN (taková ta vlaječka mezi ctrl a alt) a k tomu PAUSA/BREAK (vpravo nahore). Tak ci onak se objevi okno, kde zmacknete Upřesnit nastavení systému. Otevře se další okno Vlastnosti systému, kde na záložce Ochrana systému bude tlačítko "Vytvořit"bod obnovy. Po stisknutí už jen napíšete jak se má onen bod jmenovat (třeba před upravou grafiky) a date dalsi. Chvili to pracuje a pak napise, ze byl bod vytvoren. No a teprve nyni se pustte do odinstalace a instalace noveho CCC. Ikdyby se neco stalo (jako ze nestane) tak se porad muzem vratit k bodu obnovy. Hodne stesti.
Zdravím Vás,
Nejprve bych Vám chtěl moc poděkovat za vaše ,pro mě,velmi cenné rady.Vážím si takových lidí jako jste Vy,kteří se v dobré vůli snaží pomoci druhému a přitom Vám neznámému člověku.
Píši to takhle,protože problém je již vyřešen k mé plné spokojenosti a hlavně Vaší zásluhou,protože jste mi Vašemi radami poskytl pár dobrých poznatků,které jsem využil k odstranění problému ohledně úpravy grafiky v mém pc.Nebudu tady rozepisovat podrobnosti,jen řeknu,že jsem dle Vašich rad po uvážení,provedl nějaké změny a poté jsem deaktivoval CCC a nainstaloval jsem nový program.Ten samý,ale tento je již funkční.Není mě jasné proč ten původní nechtěl "spolupracovat".No a potom jsem si umístil ikonku nového CCC na hlavní panel a nakonec jsem využil možností programu a upravil jsem si grafiku tak,aby byla co nejlepší.Jak jsem již dříve psal,potřeboval jsem tyto grafické úpravy hlavně pro letecké simulátory FS 2004,Microsoft Flight (Havaj) a pro let.sim. Wings of Prey.Jsem již od mala velký nadšenec létání a mým celoživotním koníčkem je letecké modelářství,kterým se zabývám již 35 let.Jsem též dlouholetým členem leteckomodelářského klubu tady u nás.Vybudovali jsme si s kolegy též pěkné modelářské letiště,kde se pravidelně scházíme ke společnému létání s RC akrobatickými modely letadel.
Ještě jednou Vám tedy děkuji za Vaše rady a pomoc.
Přeji Vám hezký den.Bořek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.