Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vada na klávesnici, co s ní?

Od: babkazov® odpovědí: 5 změna:

Počítač Vincet se přestal kamarádit s klávesnicí. Naštěstí mám novou, která byla v provozu jen chvíli. Když jsem jí vytáhla z obalu, tak jsem posmutněla. Vypadala některá písmenka, která jsou na klávesách namalovaná. Tedy označení na klávesách. Datluju na ostudu a když některá písmenka nevidím, je to ještě horší. Máte někdo nápad, jak to napravit? Poraďte, prosííím.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, znamená to, že z kláves opadává jejich označení? To by se mohlo napravit nákupem a přilepením nových písmenek. Ovšem, ještě jsem neměl klávesnici pouze polepenou, ale vždy to písmo bylo namalované. Jinak, písmenka se dají koupit v obchodě s papírem nebo tam, kde prodávají kancelářské potřeby - jmenuje se to Propisot. Zdravím!

arch-samolepky.cz/...

doplněno 01.09.15 11:13:

Máte pravdu, že to chce také odmaštěný povrch a není jistota trvanlivosti. Ten Váš nápad by byl možný, ale měla by to být stejná velikost kláves.

doplněno 01.09.15 11:51:

Pokud by došlo na to lepení, tak pozor. Vy nepotřebujete přelepky, ale polepky.

hodnocení

Propisot mě napadl ze všeho nejdříve, ale ta písmenka odrbu velice rychle. Je to hodně namáhaná ploška a sem tam zavadím nehtem. To nebude to pravé ořechové. *plac*Když bych ty klávesy vytáhala, šlo by tam zasadit ty ze staré?

sunset*

V dávných dobách se prodávaly speciální české nalepovací samolepky, přímo určené na klávesnici, tzv. polepky na klávesnici. Životnost to nemělo špatnou. Někdy před 5 lety jsem našel ruské i polské v místním obchodě s počítačema. Zkuste se tedy poptat nebo pohledat na webu, měla by existovat i základní sada znaků, ale ty jsem potřeboval naposled před 19 lety:)

Jako poslední možnost se zkuste zeptat někde, kde prodávají tzv. POS prodejní systémy a kasy - právě na toto se občas hodí sada znaků, když dodavatel pošle tzv. slepou klávesnici (bez znaků).

doplněno 01.09.15 11:32:

Když jednotlivé klávesy vytahnete a mají stejný tvar, měly by jít zasadit i do té nové. Nevytahejte je všechny najednou a před přehazováním si to vyfoťte. Zkuste si nejdřív Scroll lock, bez něj se dá žít.

hodnocení

Děkuji, pohledám a polepím. ;)

isteron
hodnocení

0x

Novú klávesnicu ! Nová, bezdrôtová s myšou = 20 €.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]