Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Snížení rozdílů v hlasitosti

Od: bruno* odpovědí: 4 změna:

U některých stažených filmů je audio neúnosné v tom smyslu, že normálnímu hovoru skoro není rozumět, jak je to tiché a v zápětí, když třeba příjde akční scéna (střelba, helikoptéra, apod), jeden by vyletěl z kůže, jak to řve. Myslím, že se tomu říká dynamika. Nevíte o nějakém prográmku, který by tyto extrémy srovnal na přijatelnou úroveň?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, řekl bych, že je to problém, když se film s prostorovým zvukem přehrává jen stereo. Takže, buď ho přehrávat na zařízení, které prostorový zvuk podporuje nebo zvuk ve filmu konvertovat na stereo. Snad by to zvládl program Format Factory (celková úprava hlasitosti tam jde udělat určitě - konverzi zvuku jsem nezkoušel). Zdravím!

doplněno 01.09.15 18:04:

Nemáte zač. Pokud je možnost, tak volte film se zvukem stereo (2 kanály).

bruno*
hodnocení

Aha, to možná bude ono. Protože filmy přehrávám jen na stereo TV, před stažením se kouknu na podrobnosti audio kanálu a vyberu si stereo verzi, dík!

hodnocení

0x

používám na filmy KM player, mám tam zapnutou "dynamicmou komprimaci" a podobných rozdílů jsem si za poslední dobu nikdy nevšiml.

bruno*
hodnocení

Dík, vyzkouším to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]