Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spuštění souboru skriptem

Od: blechta® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

Nastavuji si vlastní server na jednu hru, ale mám už zásadni problém s tím, že absolutně netuším, jak vyřešit následující problém: server sám o sobě má spuštěcí binární soubor m2mp-svr bez přípony, a lze ho spustit. Jenže za výchozí složku asi bere domovkou složku přihlášeného uživatele, a tak jsem si vytvořil spouštěcí soubor, co ke konci spustí m2mp-svr. Obsah tohoto souboru:

#!/bin/sh
BINDIR=$(dirname "$(readlink -fn "$0")")
cd "$BINDIR"

m2mp-svr

Co je aqle problém, že po spuštění tohoto startovacího souboru se vypíše chyba že soubor m2mp-svr neexistuje, skusil jsem vyřešit problém tak, že jsem poslední řádek přepsal na /m2mp-svr ale bez rozdílu, linuxu zase tolik nerozumím a bashi už vůbec ne, umím pouze nastavit spustitelný příznak, vypsat si volnou paměť, a restartovat či vypnout server, a měnit konfigurační soubory přes nano, jinak v podstatě nic moc nevím,jen mi prosím řekněte co je špatně. Asi na to jdu příliš windowsácky...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

baxx
hodnocení

3x

když už tak, tak ./program , s tečkou na začátku. To je fatální rozdíl ta tečka, určuje aktuální adresář když to začíná lomítkem, je to absolutní cesta.

hodnocení

Mnohokrát děkuji...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]