Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč mi nefunguje externí klávesnice?

Od: bruno* odpovědí: 6 změna:

K noťasu, u kterého mi odešla integrovaná klávesnice, jsem si dokoupil externí. Po zapojení normálně proběhla instalace, v ovládacím panelu jsem označil druhou klávesnici zapojenou do USB, jenže tlačítko "použít" zůstává šedé a když zvolím ok, vrátí se to zpátky na integrovanou. Na té nové klávesnici svítí jenom kontrolka označená jako "1", pak je tam "A" a "", které se nerozsvítí ani přes Caps, ani Num lock. Momentálně používám klávesnici na obrazovce, je to jenom taková nouzovka, která se dá používat jenom velmi omezeně. Když občas musím provést obnovu, nebo restart pc, bez externí klávesnice pc ani často ani nezapnu. Jsem v koncích - pomozte!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, podívejte se do Správce zařízení - asi tam budou dvě klávesnice. Tu starší (integrovanou) tam zakažte (potom je nutný restart NTB) a u té nové si zkontrolujte, zda je tam uvedeno, že toto zřízení pracuje správně. A zkuste i jiný port USB pro to připojení ext. klávesnice. Zdravím!

doplněno 26.08.15 22:34:

Z otázky jsem měl dojem, že jde o starší NTB a po záruce, kde je prokazatelně vadná klávesnice.

Hodně problémů s HW u NTB může vyřešit dočasné vyjmutí baterie. Tedy, zcela vypnout NTB a vyndat z něho baterii. Po chvilce baterii zase vložit správně zpět a NTB zapnout. No, a ještě si OS projet antivirem nebo nastavit BIOS jako výchozí.

doplněno 27.08.15 07:09:

Rozumím. Ta klávesnice je mrtvá jako celek. Pokud jde o ten antivir, tak jsem myslel to, co už jste udělal tím programem Avast. Snad si ještě zkontrolujte, jestli jste pro ext. klávesnici nainstalovat správné ovladače (pro Váš OS a případný rozdíl mezi 32-bit nebo 64-bit). Také se podívejte do nastavení pro klávesnici v Ovládacích panelech, jestli by tam nešlo také něco "poštelovat". A zkuste zahýbat konektorem v portu USB, jestli tam není špatný kontakt (může být volnější).

doplněno 28.08.15 19:22:

bruno - takže to bylo v podstatě to, co jsem Vám napsal hned v úvodních řádcích. Jenže to bych Vám musel koukat přes rameno a dívat se, co děláte ve Správci zařízení (což zde není možné). Jinak, Vaše radost je možná předčasná - odebraný HW (ale neodstraněný z PC) si zřejmě zase po startu NTB jeho OS najde a nainstaluje ho. Proto se má volit zákaz a ne odebrání.

Zákaz zařízení OS udrží i po restartu. Takže, pokud se problém znovu objeví volte Zakázat.

bruno*
hodnocení

Díky za radu, vyzkoušel jsem vše, ve správci zařízení přímo zákaz nebyl, pouze jsem odinstaloval integrovanou klávesnici, výsledek nula. Asi vadná externí klávesnice, zkusím reklamovat. Nebo je v pr... OS. Nebo HW mého noťásku sám. Měl jsem co dělat, abych po restartu znova zapnul počítač. Jediná přesvědčovací metoda bylo sítové tlačítko...prasárna, co?

bruno*
hodnocení

Ale ovšem, i to odpojení baterie tady bylo. Nahradil jsem neschopný antivir nejlepším dostupným Avast, ten těch virů našel pět a vše údajně dal do cajku, ale nepomohlo to. BIOS jako výchozí program nepomůže, páč nemám právě tu potřebnou klávesnici. Ještě nerozumím, jak se dá samotný OS zkontrolovat antivirem?

Notebooková klávesnice oravdu malo pravděpodobně odcházi jako celek, já to vidím na softwarový problém. Už jenom proto, že nechodí ani pripojená externí.

Kontrolu OS antivirom spravíte tak,že v nastaveniach antiviru nastavite kontrolu pri zapnutí notebooku a vypnete a znovu zapnete ho.Ta kontrola sa spustí pred spustením OS.

bruno*
hodnocení

Díky všem za rady, ale konečně jsem na to přišel, hurá!*ua*Musel jsem jít přes správce zařízení hluboko do podrobností, kde jsem požadoval odebrání zařízení - integrované klávesnice. Konečně to funguje.*modla*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]