Nejste přihlášen/a.
Mám email na Seznamu.
Proč mi nejde emailem poslat víc jak cca 6Mb?
Pokud mám např.fotku která má 2 Mb,tak pošlu jenom 3fotky,víc ne. Jak je to možné? Dá se to nějak nastavit?
Dobrý den, pokud vím, tak tam takové nastavení není (na Seznamu). Ovšem, často tam nechodím, protože používám Thunderbird. Jinak bych Vám doporučil umístit fotky třeba na Leteckou poštu a posílat mailem pouze odkaz ke stažení. Také tím nezaplníte někomu jeho mail. schránku. Zdravím!
Zdravím,
nastavit se to nedá, je to dané velikostí emailové přílohy povolené správcem emailu.
Ale zaráží mne, proč posíláte emailem tak datově velké fotky? Není přece problém fotku datově zmenšit (tj. velikost - rozlišení zůstane stejné, jen dojde ke komprimaci fotky) a pak poslat. Já k tomu používám program IrfanView, záložku "zmenšit pro web", kde třeba z 2 MB fotky udělám fotku o pár kb. A tu pak teprve pošlu.
Pokud ale potřebujete posílat (přesněji někomu doručit) fotky v plném rozlišení, pak mohu doporučit buď třeba leteckou poštu (viz kolega předřečník) nebo to udělat jako já (dávám známým k dispozici poměrně dost často hodně fotek ve velkém rozlišení) - udělat si někde na nějakém webu (já používám uložto) složku a do ní fotky nahrávat a pak je posílat (zvěřejňovat) odkaz. Uložto používám (na rozdíl třeba od letecké pošty) proto, že tam ty fotky jsou zájemcům k dispizici třeba i po několika letech, kdežto např. letecká pošta uložené soubory po určité době automaticky maže. Navíc (ale to je moje specifikum) můj systém umožňuje každému, kdo se dostane odkazem do mé složky, si pak vybírat z podsložek jednotlivých akcí a tematických podkladů přesně to, o co má zájem. Abych to srozumitelnějí vysvětlil - používám to pro fotky ze zájmových akcí a dále pro dokumentaci a podklady např. jednotlivých strojů pro modelařinu. Pro nahrávání fotek používám program, kam nasázím, co chci (které fotky či videa) na uložto nahrát (běžně velikost 300 - 400MB) a ono se mi to tam samo automaticky z mého pc nahraje.
Tak ted to nechápu
.Napřed píšete: "Není přece problém fotku datově zmenšit (tj. velikost - rozlišení zůstane stejné, jen dojde ke komprimaci fotky)"
A potom : "Pokud ale potřebujete posílat (přesněji někomu doručit) fotky v plném rozlišení, pak mohu doporučit buď třeba leteckou poštu"
Jak to tedy je? Pokud přeci někomu pošlu komprimovanou fotku z 3 Mb na 200kb,tak přeci tato fotka bude mít horší kvalitu než když ji pošlu jako originál v 3Mb ne?
Možná sem to nepsl nesrozumitelně, možná chybně.
Princip komprimace je v tom, že stejně (pixelově) velkou fotku zmenšíte vynecháváním pixelů - tím změnšíte množství dat, ale fotka je méně kvalitní.
Funkce z IrfanView, kterou ke zmenšování fotek používám já, pracuje na jiném principu - fotku např. z původního rozlišení 3600x2400 pixelů zmenší (přepočítá) na mnou požadovanou pixelovou velikost (např. 800x600pixelů. Fotka je tím pádem stejně kvalitní jako ta původní, ale je menší, samozřejmě rozměrově i datově.
Jde o to, zda se tato fotografie dá ještě použít např. pro tisk. V rozlišení 3600x2400 pixelů můžete fotku vytisknout v kvalitě 300 PPI na formát 29.6 x 19.5 cm, ale u komprimované 800 x 600 pixelů si při kvalitě 300 PPI můžete dovolit formát cca 6.7 x 5.1 cm.
Ale problém je v odeslání většího množství dat, než umožňuje emailová pošta. Já používám Úschovna.cz. Samozřejmě nejdříve soubor zabalím pomocí WinRar nebo 7Zip. Komprimovat jednotlivé snímky do volitelného rozlišení dokáží i fotoshopy.
Nepoužívám ani neposílám fotky pro tisk, takže tohle sem nikdy neřešil. A jak už sem psal výše, pokud někomu potřebuji poslat fotky v takovém rozlišení, aby si je mohl upravovat, vyřezávat a pod., tak mu je nahraju na uložto do své složky a to buď jednotlivě (pokud předpokládm, že bude si bude chtít vybrat třeba jen 1 z 10 fotek) nebo v .rar archivu (pokud předpokládám, že si fotky bude chtít prohlédnout (stáhnout) všechny).
Takové nastavení není a je to logické. Provideři nemají zájem, aby se přes ně posílaly velké objemy dat, protože to zahlcuje systém a může způsobovat problémy. E-mail je určen přednostně pro textové zprávy. To omezení, pokud tedy vím, je většinou v rozmezí 5 - 10MB. Přes ICQ jsem posílal i 50MB soubory. Dneska lze využít různé úschovny na netu a adresátovi poslat odkaz a heslo. Já dneska používám buď Google Disk nebo vlastní server. Adresát je pak omezen pouze rychlostí vlastního připojení.
To se dá čekat. Mail odjakživa sloužil především pro posílání normálních textů (proto se to jmenuje mail, je to jakoby obdoba poštovního dopisu). Že se tím dneska dá poslat cokoliv, nic na původním principu a určení nemění. Velikost přenášených mailů omezují snad všechny mailové servery (mimochodem mail s fotkou se nejdřív asi o polovinu datově zvětší). Pro posílání velkých dat slouží jiné služby.
Dovlím si vás maličko opravit - fotky ze své podstaty jsou už převážně v komprimovaném formátu (.jpg, .png, .bmp atd.), vyjímku tvoří pouze .raw a několik málo dalších, které jsou nekomprimované. Takže např WinRarem či WinZipem je už dále nekomprimujete (nezmenšíte) - přesněji zmenšíte jen o minimum, ale pouze je můžete zabalit do jednoho balíku. Na komprimaci tak, aby byly opravdu hodně datově zmenšené potřebujete program s jiným algoritmem (např. IrfanView, viz můj příspěvek níže).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.