Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, na pc mám desku s Dual-Biosem, dříve jsem tam měl Win 7 (po reinstalaci mi to nechalo i ten starý a pak nový), to by mi až tak nevadilo, ale poté jsem přešel na Win 10 Pro, jakmile zapnu počítač, tak mi to dá na výběr ty Win 7 a Win 10, koupil jsem si SSD disk, jenže ho tam nemůžu dát kvůli kapacitě, proto se ptám, jak jde odstranit ten druhý OS (Win7). Zda to jde nějak přes ty Win 10, či přes Bios. Předem děkuji za odpovědi
Dobrý den.Já mám Vistu,tak Vám vysvětlím,jak jsem to udělal tam.
Kliknu na tlačítko Start,poté na spustit a do řádku napíšu msconfig.Otevře se dialogové okno,ve kterém kliknu na kartu Spuštění počítače,pak kliknu na řádek se systémem,který chci odstranit a dám OK.Na tom obrázku,který přikládám nesvítí slovo odstranit,protože už je odstraněn.Pokud tam máte 2 systémy,tak na tlačítlo Odstranit půjde kliknout.Pak restartujte a měl byste tam mít už jen jeden.
doplněno 24.08.15 17:35:Jinak jestli tam máte ještě celý starý OS,tak ten by měl být ve složce windows.old a tam odtud ho můžete smazat.Tím se uvolní i místo na disku.Tu složku najdete v Můj počítač→patom klikněte na disk C (tam bývají uložené OS).
Já to mám blbě udělané, mám tam 2 disky, když odpojím jeden, tak mi naskočí pouze ty Win 7, když odpojím druhý a nechám ten první, tak mi to nenačte žádný, z nějakého důvodu mi to asi bootuje z disku E a ne C, zkusím to, co mi radíte, dám vědět a děkuji
Super, tak ten způsob by měl fungovat i na Win 10
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.