Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
instaloval jsem na počítač upgrade na Windows 10. Ještě předtím jsem si však vytvořil zálohu systému Windows 7 v programu Acronis True Image 2015. Windows 10 v počítači nějak haprovaly, tak jsem se rozhodl, že přes bootovatelné médium Acronis True Image systém obnovím. Vše jsem spustil, z externího disku jsem vybral zálohu a spustil jsem to. Bohužel, po nějaké době mi tam vyskočila chyba: "Operace Obnovit se nezdařila". Vytváření zálohy proběhlo až na pár chyb při čtení ze sektorů v pořádku. Mohli byste mi prosím poradit, jestli by se dalo dělat něco jiného než přeinstalovat systém?
Děkuji za odpovědi!
Acronis je jeden z málo softů, co umí tyhle věci vcelku slušně. Jeho zásadní nevýhodou je katastrofální nevypočítatelnost. Tedy pokud máte vytvořenou zálohu a po jejím vytvoření to nehodilo chybu, pak bude použitelná. Že vám to nešlo obnovit, může mít mnoho důvodů (většina z nich na stran Acronisu), ale nezoufejte. Požádejte někoho zkušenějšího, kdo vám PC obnoví. Takhle na dálku se těžko radí, ale princip je jednoduchý: vybrat zálohu (bez MBR), vybrat kam jí instalovat. Mějte na paměti, že označení disků (písmena jak C atd.) při spuštění boot media je jiné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.