Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Disketová mechanika nefunguje

Od: honza2581* odpovědí: 8 změna:

Disketová mechanika nechce číst diskety. Nesvítí ani ledka disketovky. Disketovka je připojená jak k proudu tak i ide kabelem. Zkusil jsem ten ide kabel otočit a to svítila celou dobu. V systému se zobrazuje a v BIOSu je taky "napsaná"

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

troja*
hodnocení

2x

Dodatkem: U starších systémů a PC bývá disketová mechanika 5,25"A: a 3,5"B: . 5,25"se říkalo papírové, nebo Slušovické,"eště je mám skovaný"a 3,5"byly malý-tvrdý. Ahojas Troja

plaky*
hodnocení

0x

skus inu disketovku...

honza2581*
hodnocení

nn, je to to samé, zkoušel jsem také vyměnit ide kabel a je to to samé.

A jinou disketu jsi zkoušel? Chyba můlže být i v ní.

honza2581*
hodnocení

Zkoušel jsem dalších 5 disket, bohužel ani to nepomáhá. Zkoušel jsem spustit formátování a napsalo to že mám vložit disketu. Pozn. Používám na tomhle PC MS Win2K SP4 CZ

honza2581*
hodnocení

Problém je vyřešen disketovka funguje, ale v biosu musí být jako jednotka B:, nikoliv A:

Hele a zapojil jsi dsketovku až za ono překřížení co je na kabelu? Popřípadě zkusil jsi jiný kabel? ;)

honza2581*
hodnocení

Ano zkusil a je to totéž:D Nechám to bejt.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]