Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou architekturu OS zvolit?

Od: meja odpovědí: 6 změna:

AHoj vsichni, mam PC s procesorem i5 3210m. Chci 64 bitovou architekturu, ktery z ISO obrazu OS zvolit? Mam na vyber:

amd64

arm64

armel

armhf

i386

mips

mipsel

powerpc

ppc64el

s390x

Dekuji Meja

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

2x

Debian, jo? :) Tak pro Intela amd64.

doplněno 19.08.15 22:01:

Jaký error přesně? V jaké fázi? Jakým způsobem instaluješ, nějakým "instaluj sám", nebo si vybíráš a instalaci řídíš?

meja
hodnocení

Jasne, jak jinak? *smich*

Ale s amd64 mne to haze error pri instalaci, S fedorou ani ubuntu nebyl problem, tady nevim. Bootuju z netinstall z USB, zavadel jsem z unetbootin a pri zavadeni zakladniho systemu asi pri 80% error a odkazuje na architekturu amd64

Tak nevim ... :)

Jinak dik za odpoved

meja
hodnocení

error budu muset opsat. Hosi ho ve fazi instalace zakladniho systemu asi v 80% instalace. Instaluju v podstate automaticky, jenom rozdeleni davam tak, aby byl /home samostatne s LVM, V podstate automaticky, nejsem az tak zdatny, abych si nastavoval partition sam. Predpokladam, ze by to mel ten instalator zvladnout. Debian jsem jiz mel, nez jsem ho zdupal .. :D Momentalne ho davam na vetsi disk

Bez enkrypce

doplněno 19.08.15 22:13:

Hodi ho .. oprava

u Winu jsem si nastavoval partitiony sam, tam nemam problem. U linuxu nastaveni Ext4, swap atd. radeji necham na automatice... :)

hm*

Uf, musel jsem si najít, co to je LVM.

Zkus tu pokročilejší instalaci. Ona má snad stejně ty volby přednastavené, takže by mohlo stačit jen potvrzovat.

Můj soukromý tip: mohl by být problém s grafikou.

meja
hodnocení

Ok, probnu ...

sosnul jsem 8.1, pokusim se zavest tuto verzi distra. Predtim jsem Instaloval osvedcenou a uzasnou 7.8 *palec*

Diky za typ - jdu na to :)

meja
hodnocení

Paradicka. Tak 8.1 frci jak z praku. Asi nejaky problem v tom istalatoru. Kdysi jsem tu 7.8 instaloval z DVD a nebyl zadny problem. Nevadi, otestuji tedy 8.1 a pak se rozhodnu. Kdyz tak, vysmahnu DVD.

Diky za typy a zdravim kamarada "linuxaka" :)

Pekny vecer ti preji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]