Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
ke znamemu do ciziny jsem dovezl router Cisco Linksys EA4500. Kdyz pripojim tento router k PC, tak nereaguje. Nesviti, neblikaji porty. PC jej nevidi. Nelze se na nej pripojit. Tento router byl v Cr funkcni, UTP kabl take. Na PC jsem aktualizoval sitovy ovlac procistil jsem registry - bez vysledku. OS je Win XP. Router je pripojen dobre. Neni problem v nejakem nastaveni v PC? Dekuji za odpovedi.
Nepřestanu se divit tomu, proč lidé mají potřebu radit ve věcech, kterým evidentně nerozumí a nemají nijaké zkušenosti.
Nesmysl je CD s "ovladači", jiná "země", nastavení brány a další nesmysly. Pokud nesvítí link na příslušném portu po správném zapojení kabelů, je problém v hardwaru, router se správně neinicializuje, nenaběhne. Může to samozřejmě být zdroj, či samotný router.
Jednou mě dělal něco podobného router Asus. Sice svítil, ale to bylo vše, jinak neudělal vůbec nic. Problém byl ve zdroji, zcela konkrétně nafouknutej jeden kondenzátor. Vyměnil jsem ho a od té doby opět slouží k naprosté spokojenosti.
Vůbec nic nesvítí? Prostě nežije? Tak mu asi nejde zdroj.
doplněno 19.08.15 17:51:Potom mě napadá, že by mohl být problém v nastavení IP-adres. Např. router má nastavenou adresu brány do internetu (třeba modemu) a v současném zapojení je ta brána jiná. Nebo router očekává, že mu brána sdělí parametry pomocí DHCP a současná brána DHCP neposkytuje. To samé směrem k PC: router může předpokládat, že PC mají pevně nastavené vyhovující adresy a ono to tak není, nebo se snaží je nastavit pomocí DHCP, ale PC si o konfiguraci neřeknou (ale to by asi v ipconfig bylo vidět pevné nastavení).
Každopádně bych čekal, že po zapojení kabelu do PC a routeru se rozsvítí odpovídající LEDka na síťovce PC i na routeru, signalizace propojení by měla fungovat nezávisle na jakékoliv komunikaci.
Zije. Po pripojeni do el. zasuvky se rozne logo Cisco.
doplněno 19.08.15 17:11:Nesviti porty. Kdyz odpojim z PC UTP kabl, ktery funguje a pripojim ho do portu INTERNET, tak se Diora nerozblika. Pote pripojim dalsi UTP kabl do portu 1 a nasledne ho zapojim do PC. Ledky neblikaji, PC router nevidi. Ipconfig -all, nic neukazalo.
Dobrý den, možná je problém v tom, že tento router je určen (schválen) pro český trh a není určen (schválen) pro ten trh tamní. Poskytovatel internetu ho nepodporuje. Zdravím!
Dekuji za odpovedi. Koupim tady novy router. A s tim instalacnim CD jsem to zkousel, ale router se nechytal.
no než kupovat nový nejdříve bych koukl jaká je v něm nastavena země, případně region...eventuelně přizpůsobit, CD bude konfigurovánao na česko. to ti nepomůže
@ben a @111: Mohu se zeptat, čím by se měly lišit routery prodávané zde a v cizině? To jako že v cizině mají jiný protokol IP, jiný ethernet, jinak jim funguje internet, ... nebo co by mělo být jinak? Já vím jen o jiných tvarech elektrických zásuvek, případně jiném napětí či frekvenci, ale to vše se týká jen zdroje toho routeru.
@luke18: Dokud na router neuvidíš z PC, jsou ti všechna CD na prd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.