Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit video, které se v půlce zastaví?

Od: stek* odpovědí: 6 změna:

Věc se má takhle. Objevil jsem skvělý prográmek na obnovu smazaných souborů z disků, flashek, atd.. Nechal jsem si projet přes tenhle prográmek můj starý disk v PC a objevil spoustu videií (mp4). Některá videa jsou bezproblémová, ale některá se třeba v půlce (někdy i dřív) zastaví a dál už mi je VLC prostě nepřehraje. VLC mi ukáže délku celého videa a podle velikosti souboru usuzuji, že za tou seklou částí ještě něco musí být.

Otázka teda je, jestli jde nějak video, které se nejspíš kvůli chybné struktuře zhruba v půlce zastaví a nepřehrává dál opravit.

Zkoušel jsem video rozjet i přes MX Player na Androidu, ale video dělalo to stejný. Taky jsem zkoušel video nahrát na YouTube, ale na něm se mi zase nádherně ořízne v místě seknutí, takže taky nic.

Dokážu si představit, jak pitomá otázka to je, ale i tak vám děkuji za všechny odpovědi. *smich*

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

2x

Tipnul bych si, že to opravit nepůjde.

1) Můžeš se podívat dovnitř do souboru, jestli ten nepřehratelný zbytek neobsahuje evidentně jiný obsah, třeba čitelné texty, samé nuly apod.
2) Můžeš zkusit nějaký videokonvertor nebo editor, jestli si s tím neporadí.
3) Taky zkus v přehrávači rovnou skočit někam skoro na konec, možná by to případné chyby uprostřed dokázalo přeskočit a aspoň bys věděl, že je jen rozbitý prostředek.
4) Stejně se jedná o smazané soubory, takže už jsi je jednou zahodil, tak s nimi zbytečně neztrácej čas.

stek*
hodnocení

Čekal jsem, že to nejspíš opravit nepůjde, ale dost mě hřál pocit, že to video má velikost jakou to má mít, ale přesto se v půlce sekne. Tu velikost má možná díky těm nulám, že? :-D

Jsou to sice smazaná videa, ale bohužel se mi rozbil externí disk, kam jsem vše zálohoval, proto tohle je jediná možnost, jak se k tomu dostat.

Myslím, že je stejně zázrak, že jsem na několikrát formátovaném disku našel třeba i 5 let staré soubory. :)

Každopádně zkusím varianty a uvidím.

hm*

Jen poznámka k větě "bohužel se mi rozbil externí disk, kam jsem vše zálohoval". Tys to nezálohoval, ale jen přesunul. To není záloha. Záloha je to tehdy, když to máš na pracovním disku a tam to i nadále necháš a navíc si to zkopíruješ na externí disk. Zkrátka záloha to je tehdy, když to máš aspoň dvakrát (na různých hardwarech).

Tuhle chybu dělají lidi často. Data si zkopírují na externí disk (nebo DVD, flash apod.), aby měli zálohu. To je správně. Pak si ale řeknou "tohle můžu smazat, vždyť to mám zálohované" a z pracovního disku data smažou. A to je špatně! V tu chvíli už nemají zálohu žádnou, mají jen jediný exemplář dat na původně záložním médiu.

stek*
hodnocení

To je pravda, ale teď už je to stejně jedno. *zed*

luha*
hodnocení

2x

Na tyto poruchy používám Avidemux. Stačí film do něj natáhnout, nastavit vlevo výstupní parametry:video: copy, zvuk AAC (lav), bitrate jako v orig., kontejner MP4 a uložit.

stek*
hodnocení

Děkuji za radu. Každopádně se mi to ani přes Avidemux nepodařilo rozjet, takže jsou to nejspíš doopravdy špatné soubory... Ale i tak děkuji moc za radu, a když nepomohla mně, tak určitě pomůže ostatním s podobným problémem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]