Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v týdnu se mi někdo naboural na účet na facebooku, změnil heslo i kontrolní otázku. Heslo si nemohu nechat zaslat ani na email, tam se mi stalo totéž. Nevíte někdo, kam bych se mohla obrátit? Abych se dostala na email zkoušela jsem možnosti, které byli uvedeny na stránkách (kontrolní otázka, ověřený email,...), ale ani jedna z nich mi nepomohla, vyzkoušela jsem i online technickou podporu na seznamu, kde mi akorát sdělili, že jediné možnosti jak se dostat na email jsou ty na stránkách.
Tak teď bych se chtěla obrátit na někoho z facebooku, bohužel pořádně nemohu najít nějaký kontakt. Našla jsem dva emaily, ale ty nefungují. Nevíte někdo o nějakém způsobu, jak bych je mohla kontaktovat? Četla jsem, že takhle je někdo kontaktoval a oni mu na základě ověření identity umožnili přístup k jeho účtu. Nebo pokud by jste někdo věděl o jiném způsobu, jak získat účty zpět, byla bych velmi vděčná. Předem děkuji za odpovědi
Máte další e-mail? Jestli ne, zřiďte si jej u jiné služby, než byl původní e-mail u FB.
Pak jděte na přihlášení na FB, zaškrtněte, že jste zapomněla heslo a FB Vám nabídne i možnost
zaslání hesla na jiný e-mail. Pak propojte FB s novým e-mailem a potom smažte původní e-mail.
Potom doporučuji změnit na FB jméno, příjmení nebo oboje, případně doplnit nick a zaškrtnout, aby se Váš profil zobrazoval jen s nickem. Pak by se Vám tento útočník na účet dostat neměl. (Ale stoprocentní to není – zjistí-li nový název Vašeho účtu, může si i on nechat heslo zaslat na jiný e-mail).
Víte-li, kdo se Vám do účtu naboural, zablokujte jej, případně jej také nahlašte FB.
___
Znovu se pokuste získat přístup ke svému e-mailu:
Vzpomeňte si, jaké složky jste si ve schránce zřídila, na e-maily, na které často píšete, nebo z kterých píší Vám a znovu se obraťte na technickou podporu. Měla jste e-mail propojen s mobilem?
doplněno 17.08.15 18:09:Do účtu a e-mailu se Vám nenaboural "nějaký hacker",
ale s největší pravděpodobností někdo, kdo Vás dobře zná,
někdo, kdo dokázal odhadnout Vaše heslo na e-mail.
Kolik lidí ví, jaká hesla či uživatelská jména kde používáte?
Bylo by dobré změnit hesla minimálně u těch služeb,
kde jste měla/máte stejné heslo jako na e-mail nebo na FB.
Jseš si jistá, že s tím FB a novým mailem to takhle funguje? To bych si mohl nechat poslat heslo od jakéhokoliv účtu.
Je samozřejmě potřeba znát informace o tom účtu,
ale s tím by tazatelka/majitelka neměla mít problémy...
Děkuji moc, další email mám, tak to jdu vyzkoušet. Nevíte přibližně jak dlouho by to mohlo trvat?
E-mail jsem bohužel s tel. číslem propojený neměla. Jinak tyto možnosti jsem zkoušela, zadávala jsem tam adresáty, kam jsem psala, vybírala vzhled stránky apod., ale přišlo mi, že mnou zaslané údaje nesouhlasí s těmi co mám na e-mailu. Tak se obávám, že ten dotyčný to tam nějak pozměnil.
Taky si myslím, že to nebyl nějaký hacker, ale někdo, kdo mě zná. Právě že skoro nikdo. Uživatelská jména zná jen pár blízkých kamarádů a heslo jsem znala jen já. Ještě mě napadlo, že se tam mohli dostat přes kontrolní otázku. Tenkrát, když jsem si účty zakládala, jsem na to nepřikládala moc velkou váhu. Hesla jsem už jinde pozměnila radši. Děkuji za rady, snad to vyjde
Je možné, že hned po nabourání všechno smazal...
Lidé poměrně často jako hesla používají něco, co se jim snadno pamatuje např. narozeniny někoho z rodiny, jméno domácího zvířete apod. To jsou hesla, která dokáže odhadnout, každý, kdo člověka trochu zná.
Byl ten e-mail na Vaše jméno nebo na nějaké smyšlené (s tím druhým byste si aspoň nemusela dělat starosti)?
Právě jsem měla heslo o kterém jsem si myslela, že je dobré, nebylo to nic na tento způsob, tak nevím no. Jinak na ten facebook jsem se díky vaší radě dostala zpět, tak děkuji moc. A na ten e-mail si myslím, že už nebude možnost se dostat, všechny ty možnosti už jsem zkoušela. Měla jsem e-mail na svoje jméno právě.
Žádný hacker. Většinou je chyba mezi židlí a klávesnicí. Již jsem se "naboural" do dvou Facebookových účtů. A vůbec jsem o to nestál. Prostě majitel si blbě zadal, nebo blbě opravil svůj mail a najednou vše padalo do mé schránky. Pak není problém si vyžádat nové heslo. No napsal jsem těm jeho přátelům ať se z kontaktuje, ale asi mu to bylo fuk.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.