Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Externí HDD v raw

Od: bubbles* odpovědí: 2 změna:

Ahoj, mám extérní HDD (A-Data SH93 640GB, 2,5", USB 2.0) v raw a hlásí mi to "Není přístupný. Soubor nebo adresář je porušen a není čitelný". Zkoušela jsem ho připojit k jinému ntb, ale tváří se to furt stejně. I přes ubuntu, ale tam se disk nenačte vůbec. Něco se mi podařilo dostat přes easeus data recovery, ale není to 100%. Pokud není jiná možnost, nezbyde mi nic jiného, než se s tím smířit... nedá se do disku dostat ještě nějakým jiným způsobem? Slyšela jsem o testdisku, ale nevím, jak postupovat. Poradí mi někdo, prosím? Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jednoduchý popis práce s Testdiskem najdete zde (česky), nebo podrobněji v sekci "Documentation"anglicky zde.

Důležité je dodržovat zásadu, že data se obnovují na jiný disk a důkladně se přesvědčit, zda pracujeme s tím správným diskem.

U některých externích disků, kde je uvnitř obyčejný notebookový 2,5"disk a převodník na USB, je možné se pokusit externí disk rozebrat a připojit buď přímo do počítače nebo přes podobný USB převodník. Pokud je závada jen v převodníku SATA/USB, půjde pak disk normálně přečíst. Bohužel nevím, zda je to případ právě vašeho SH-93 a taková akce samozřejmě porušuje podmínky záruky.

bubbles*
hodnocení

Děkuji za radu. Zkoušela jsem zatím photorec, ale příliš se mi neosvědčil. Nedokážu sice odhadnout, kolik % dat zachránil, ale to, co zachránil, bylo všelijak pozpřeházené v různých složkách a změněné názvy. To už se mi více osvědčil sw Easeus data. Zkusím ještě ten testdisk samotný, ale chtěla bych udělat kopii toho vadného disku (není tam nainstalovaný OS). Jaký sw byste mi doporučil? Acronis, Hdd raw data tool, r-studio, či nějaký jiný?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]