Nejste přihlášen/a.
Zdravím, řeším záruku barevné laserové tiskárny OKI, necelého půl roku starou. Při kopírování se namotal papír na válec zapékací jednotky. Tiskárna se zastavila, začala hlásit error. Nebylo možné vstoupit do jakéhokoliv nastavení, kvůli této chybě. Telefonát na servis OKI, údajně když se stane nějaká chyba na zapékací jednotce, tak chyba nezmizí, dokud se do tiskárny nedá nová jednotka (musí být úplně nová, nesmí být ani použitá z jiné tiskárny, systém to pozná). Takže přestože jsme papír z válce jednotky odmotali, závadu odstranili tiskárna nepojede, protože zapékací jednotka je označená systémem jako chybná a je třeba ji vyměnit ! Ale mám prý jednotku zaslat k posouzení do autorizovaného centra , že se s tím snad bude dát něco udělat, ale tváří se jako že bych měl koupit novou jednotku bez nároku na reklamaci. Což mi přijde ukrutné u tiskárny,za 10000, která vytiskla plácnu 2000 stránek za půl roku. Z mého pohledu je to pěkné tahání peněz. Papír se dává kvalitní značkový, pečlivě se vybaluje, nijak nemačká, nevkládá se tam znovu, používáme originální toner. A teď mi řekněte, mám se prát za právo reklamace, mám nějakou šanci domoci se opravy či dodání nové jednotky (cena cca 2500)? Přece nemohu za to, že se papír namotá na jednotku, to je chyba tiskárny ne? jaké mátze zkušenosti?
osobně bych celou tiskárnu odnesl na reklamaci, ne jen nějakou část. Reklamuju tiskárnu, nikoliv její část. Oni musí prokázat porušení záruky, aby to neuznali jinak jde oprava na jejich náklad. Vůbec bych k tomu nepsal žádný elaborát o papíru, jen stroze NEFUNGUJE. Hotovo. Na dokazování bude případně času dost potom.
doplněno 13.08.15 16:18: Reklamuju kde jsem koupil ne v servisu, nutit vás k tomu nemůžou.To je trochu problém, Autorizovaný servis je 70 km daleko a tato řada tiskáren nemá ještě v ceně servisní podporu u zákazníka. Posílat ji je asi nesmysl, asi budeme muset zajet. Uvidím co mi odpoví, poslali jsme válec.
Je to dnes normální, že si nějaký software usmyslí že zablokuje takto tiskárnu? Máte to nějaké skutečné opodstatnění nebo je to pouze "udělátko" aby vás donutili k nákupu nových dílů? Mě se nelíbí ten princip. Potřebuji tisknout, odstraním závadu a systém si "usmyslí", že je nutné jednotku vyměnit ...
To udělátko vám po skončení záruční doby zařídí, že servis už nebude bezplatný, nýbrž budete platit, platit a platit. Na naší OKIně se stala podobná věc, záruka to vyřešila.
A posílali jste celou tiskárnu nebo jen díl k reklamaci? Mě to přijde nefér k zákazníkovi s ohledem na vzdálenost servisu (téměř 70 km). Kvůli namotanému papíru musím vzít tiskárnu a jet do servisu. Chcete říct že tyto tiskárny to mají "dobře nastavené"? Nebo je to teď už u všech značek? Jsem tak trochu zklamán
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.