Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze nahrát pořad z TV do notebooku?

Od: hanesz* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

napadla mě myšlenka, jestli je notebook možné využít podobně jako dříve video rekordéry. A to tak, že bych svůj notebook pomocí HDMI kabelu propojil s televizí a poté si nahrál nějaký pořad, který by se mi uložil do notebooku. Pochopitelně, že jestli je to vůbec možné, tak budu asi potřebovat i nějaký program.

Myslíte, že se to dá? Nebo poradíte mi někdo, jak si nahrát pořad z televize, když nevlastním videorekordér ani dvd a nechci si pouštět pořad z internetu?

Děuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Notebook nemá vstup pro HDMI, ale spíš výstup HDMI, VGA, nebo DVI pro externí monitor, ale to neznamená, že to je neřešitelné, stačí koupit USB tuner, nebo USB grabber. Pokud má notebook slot pro PCMCIA nebo ExpressCard kartu, existují takováto zařízení i v tomto provedení, je to lepší.

frkotou*
hodnocení

1x

Stačí koupit usb tuner, nebo set top box s nahráváním. Já například používám set top box a externí HDD.

111®
hodnocení

0x

z TV do NB to nefunguje...z NB do TV ano po HDMI, takže záleží na tom co potřebuješ..pokud nahrávat na NB pak buď do USB- Aver Media Volar /jednotuner/, nebo EVOLVE což je dvoutuner, takže jeden program sleduješ a druhý nahráváš.

pokud to chceš jen doma nahrát a pak přetáhnout na NB tak set-top-box s nahráváním, případně i s HDD

hanesz*
hodnocení

Děkuji za rady, ale já to potřebuji jenom jako "jednorázovku" a proto se mi moc nechce kupovat žádné doplňky. Pořad poběží na České televizi, kde je možno si pustit záznam, ale já pak hned odjíždím na dovolenou, kde nebude internet a pořad si nepustím. Tak by mi stačil program pomocí kterého bych si to nahrál, přímo z internetu. To možné je? Pokud ne tak se nedá nic dělat.

111®

jo z netu, stáhnout? zkus FRD, já jsem max spokojen

slunecnice.cz/...

Zkuste napsat datum, program a název pořadu a třeba zjistíme že se to už vysílalo a je to někde na netu ke stažení.

A to němáš ve svém okolí někoho, kdo má nějaké zařízení pro nahrávání programů z TV?

Určitě někdo ze sousedství má a nahrává.

Takže když nechceš pořizovat zařízení pro záznam, tak hledej v tvém blízkém okolí osobu, která ti to nahraje.

Nebo sem napiš co je to za pořad a třeba ho pro tebe někdo zaznamená.

frkotou*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]