Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, stala se mi taková nepříjemná záležitost. Na jednom portálu (Lidé.cz) se neustále vyskytuje jeden uživatel, který se nějakým způsobem dozvídá takřka vše o jiných uživatelích, Ať už je to jméno nebo bydliště. Vůbec nechápu, jak je to možné. Nejprve jsem si myslel, že to nějak zjišťuje podle fotek, protože google dokáže vyhledat shody fotky, a to by ho mohlo navést např. na FB. Každopádně já v profilu mám jen jednu fotku, a to ještě takovou, kterou nikde jinde nemám, tudíž tuto variantu jsem vyškrtl. Existuje ještě nějaká možnost, jak to zjišťuje? On sám nemá v profilu žádnou informaci ani fotku (má tam falešnou, jak sám píše). Bohužel admini s tím nic nedělají, je jim to úplně jedno.
Čau, hele četl jsem ty odpovědi a nějak se mi to nezdá. Samotná ip adresa počítače jde získat i přes pouhý email, když rozkliknete hlavičku toho emailu. Lidé.cz jsem nikdy nepoužíval, takže nevím kde by mohl vaší ip vůbec sehnat...psal jste mu někdy do soukromé zprávy nebo na email? Další věc je to, že se samotnou IP by nic neměl udělat, co se týče zjištění vaší identity. Na internetu jsou vyhledavače kam ji zadáte, ale není to vůbec přesné, k tomu by musel kontaktovat vašeho poskytovatele internetu a k tomu je myslím potřeba mít nějaké speciální povolení. Je třeba možné, že tam pracuje? Poptejte se lidí, z kterých informace vytáhl, zda nemáte třeba stejného poskytovatele...
Další věc, je na lidech někdě uveden váš email? Protože pokud na facebooku do vyhledavače zadáte email uživatele, mělo by to najít přímo toho uživatele. Takhle to lze i různě googlit a postupně budete narážet na kousky skládanek, které potom složíte. Je nejlepší mít více emailů.
Přesně jak píšete v nadpisu dotazu. Podle IP adresy. Pokud má nekdo statickou adresu, tak ta je registrovaná na člověka. Je to stejne jako se ptat, jak nekdo podle IČ muze poznat o koho jde.
Nikde žádné svoje fotky, nikde žádné údaje z "akcí", nikde nic konkrétního datového na Netu! Žádné foto třeba s GPS a pod. Asi jsem paranoidní a starej, ale už před 15ti lety jsem radil všem kámošům, kteří seděli v živé debatě o "autech" - vyndavejte si z mobilů baterky! Net se stává pomaloučku z příjemného média tím největším "fízlem" , proto bude snad lepší psát holkám zas dopisy na inzeráty do seznamky, než lízt někam na Net. Pošťáci sice něco "voňavýho" zvotvírali, ale proti Netu, Hackerům a státním institucím pro monitoring, to byl neškodnej vodvar z černýho čaje, dnes jsou to nejtvrdší jointy a asi i víc... Navíc si myslím, že zjištění konkrétního (chytrého) uživatele PC je téměř nemožné, jen těch přesměrovávacích prg , změn IP, Proxy... je fůra. Na "Lidech" to fakt asi nemá cenu, ty dneska stojej stejně za hov...no. Alfi.
Nemusí nic zjišťovat. Mobily, TV, PC, přehrávače to za vás napráskají samy, Nemusíte vyvíjet žádnou snahu. Nikdy bych nevěřil, že to půjde tak snadno. Čekal jsem, že se lidi budou bránit. A hle: Ono stačí je přesvědčit, jak báječná je to věc, co všechno to umí.
z jedné diskuze:
Technologie nekdy umeji veci, o kterych se nezda. Nejaky patek mame v PC/tabletech/hernich boxech procesory, ktere maji aktivni DSP i ve vypnutem stavu (rozumej LP) a zpracovavaji audio. Nedavno na IDF to CEO Intelu predvadel jako "must have" technologii, kdy vzbudil vypnuty pocitac slovy "hey Cortana" a nasledne si dalsim slovnim povelem pustil svoji oblibenou pisnicku. Sal ho za to odmenil dlouhym potleskem ...
A ještě jedna reakce:
Orwellova myšlenka obousměrného televizoru je blíž a blíž ... aby se člověk bál i svobodně mluvit v místnosti, kde je počítadlo s M$, protože ... protože kdo brání takovémuto DSP všechno, co slyší, nasyslit někam do paměti a pak to odeslat (samozřejmě komprimované, kryptované a fragmentované, aby se BFU nedivil) Velkému Bratrovi?
Tak s tímhle plně souhlasím, jsem technik - elktronik, a už hodně pár let vím o tom, jak se různá zařízení identifikují (stačí si vzít mob. paušál na jméno, a hned Vás on-line operátor vyslídí kdy chce, záznam komunikace na 2roky zpátky...), vůbec bych se nedivil, kdyby data o poloze (nikoliv GPS, ale připojení na BTSky - v rozsahu jednoho okresu, kde se pohybujete, Vás dokázaly přímo zaměřit, výpočetních algoritmů pro to je mnoho...) udávala-vysílala i všemožná LAN a WIFI a mobil.Netová zařízení. Nebudu se tu o tom dál rozepisovat, je to špína, kterou umějí využít i vymahačské agentury a exekutoři, kteří najímají právě odborníky, kteří z té skládanky dat zjištěných na Netu (pro ně určitě i s jinými možnostmi) Vás vyslídí téměř kdekoliv (upřesnění dodají sousedi...). Je to elektronicko-datovej bordel, a už je toho moc - mělo by se to típnout! Co až Vám nějakej týpek pomocí "Internetu věcí" po Net síti zapne doma mikrovlnku, radiátor či pračku, způsobí požár, nebo smrt Vašich domácích mazlíčků?! Prostě hnus, já to řeším jednoduše - léta, vstanu od PC, vytáhnu síťovou šňůru 230V (pokud běží antivir, tak jen Net síť), vypnu modem - natvrdo, nikoliv SW, z mobilu vyndám baterku, když nevolám - když někdo volá mě, tak si počká. Koupil jsem si nový ntb, a on nešel, dokud jsem ho nezaregistroval přes Net - no, kde to jsme?! - jednoduše vprdeli! Hodně štěstí v týhle době, čus, Alfi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.