Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektronické podání - nelze načíst soubor

Od: lk odpovědí: 2 změna:

Zdravím,

chci se zeptat na problém se souborem xml.

Výpis z daňové evidence podávám elektronicky. Pracovní soubory si, pro případ potřeby, ukládám do počítače. Pokud je potřeba udělat opravné přiznání, není problém soubor načíst, upravit a znovu odeslat.

Nyní se ale u jednoho souboru vyskytl problém. Nejde načíst. A zrovna se jedná o formulář, který bych nerad vyplňoval znova, je tam toho opravdu hodně a jde jen o opravu jedné položky.

Když dám na těchto stránkách adisepo.mfcr.cz/...

načíst soubor (začínající DPHEVD atd.), tak mi to napíše toto chybové hlášení:

Chyba zpracování souboru: XML nesmí obsahovat deklarace struktury

Nevíte někdo, co to znamená a jak bych mohl uložený pracovní soubor znovu načíst a upravit?

Moc by mi to pomohlo, předem děkuji za rady.

L. K.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pouze obecně - uložený soubor v PC bych zkusil načíst a upravit v programu, ve kterém byl vytvořen. A pro odeslání souboru bych zkusil i jiný prohlížeč, Zdravím!

doplněno 11.08.15 19:05:

Ten Váš odkaz můj Firefox vyhodnotil jako nedůvěryhodné připojení. Možná je problém i v tomto.

hodnocení

0x

Výpis z Evidence do EPA běžně natahuji z účetního SW. Nemáte takovou možnost, abyste to nemusel pořizovat ručně?

Pokud jste soubor vytvořil v EPU a uložil si jeho pracovní verzi, neměl by být problém, pokud není soubor nijak poškozen nebo nevhodně pojmenován, jej zase zpět načíst.

Máte uložené i nějaké starší soubory v pracovní verzi, že byste je otestoval, jestli jdou natáhnout? Jestli ano, můžete se podívat, v čem se liší. Neukládal jste si také kromě pracovní verze i verzi k odeslání? Ta by také šla natáhnout.

Vyhodnocením pochybného připojení, jak psal Ben, to není. U stránek Epa mi to taky hlásí, dokud nejsou označeny za důvěryhodné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]