Nejste přihlášen/a.
Každopádně bude potřeba druhý routr nastavit. Bohužel neuvádíte typ routeru. Možností nastavení je víc, záleží na typech obou routerů. Ve windowsech máte nastavenou pevnou IP, nebo ji přiděluje router? Co je "hlavní krabička"?
Takže pro rozumnou odpově ď napište typ routeru, který chcete přidat. Ten současný používaný a funkční router je i modem od poskytovatele?
Podařilo se mi dostat na konfiguraci modemu UPC, ale nejsou tam nikde podobné možnosti nastavení. ctrlv.cz/... Prošel jsem důsledně vše. Zavolat na UPC?
Bude potřeba napřed nakonfigurovat ten TP-link. Pro případ potřeby se nejoprve připoj k tomu routru UPC a do spustit napiš CMD. Tím spustíš příkazový řádek. V něm zadej ipconfig. Poznamenej si adresy IPV4, masku podsítě a bránu (default gateway) pro případ potřeby. Pak kabelem propoj routr od UPC s TP-linkem a ten kabelem s PC. Znova v příkazovém řádku zadej ipconfig. Pokud tam budou původní adresy, napiš ipconfig /renew a po úspěchu opět ipconfig. nyní by měly být adresy jiné. Pokud ne, bude třeba restartovat počítač. Po restartu a vypsání adres v prohlížeči (explorer) napiš adresu brány a s heslem admin se dostaneš do konfigurace TP-linku. Dál postupuj podle příručky. Jméno a heslo by mělo být admin.
doplněno 11.08.15 12:49:Pokud k tomu TP-linku nemáš příručku, můžu ti ji poslat. Musel bys mi dát mailovou adresu.
nejsem moc zdatný v těchto věcech.. nerad tolik otravuji, ale nepomohl bys přes Teamviewer?
jinak mail je mimoreal@seznam.cz
Ta vzdálená pomoc je problém, pokud se má něco nastavovat vzdáleně, musíš mít funkční připojení. Teamviewerem bychom mohli nastavovat Wi-fi, pokud by fungovala připojení přes kabel. Posílám manuál k Tp-linku.
Ještě malý dodatek k předchozímu - kyž jsi připojený kabelem k routru UPC a je funkční internet, má počítač od routeru ty tři adresy. Když teď přendáš kabel z routru UPC na Tp-link, windowsy nové adresy automaticky nenačtou a připojení nemůže fungovat. K načtení nových adres z TP-linku pomůže buď zmíněné ipconfig /renew nebo restart kompu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.