Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Automatické doplnění datumu - EXCEL

Od: megg odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

Jde nějak zařídit v excelu, že když napíšu do buňky A1 jakýkoliv text, tak se mi do vedlejší buňky automaticky doplní aktuální datum - tedy s tím, že pokud napíšu např. za dva dny do buňky B1 jiný text, tak se mi vyplní opět do vedlejší buňky aktuální datum (a první bude stále stejný).
Názorně v přiloženém obrázku.
Nejlépe pomocí funkce.

Díky za každou radu.

Automatické doplnění datumu - EXCEL

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

2x

ale jde to. I když věc není tak snadná, protože musíte použít makro.

Postupuje se takto :

1/ napište makro viz obr. 1

2/ makro pověste na událost listu change, viz obr. 2. Událost musí být CHANGE a ne selection change.

3/ naformátujte si sloupec B1, abyste datum pěkně viděli a můžete začít psát, viz obr. 3.

Do sloupečku B se automaticky vkládá aktuální datum, které se nezmění.

Mnoho zdaru. :)

Automatické doplnění datumu - EXCEL #2
Automatické doplnění datumu - EXCEL #3
Automatické doplnění datumu - EXCEL #4
megg
hodnocení

Díky, i s Vaší pomocí jsem to nakonec nějak dotvořila, i když trochu jinak.
Když by to náhodou někdo hledal tak mě osobně to funguje takhle:

1) kliknu pravým tlačítkem myši na "View code" a tam zapíšu:

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column = "1" Then
Cells(Target.Row, Target.Column + 1).Value = Now
End If
End Sub

2) kliknu na ikonu diskety
3) až mi vyskočí okno, kliknu na "Ne"
4) v nabídce "Save as", která mi vyskočí následovně dám uložit jako makro (v mém případě druhá možnost odzhora)

Funguje to potom i přes opětovný otevření a vždy je to že do sloupce A zapisuju data a v sloupci B se zobrazuje datum a čas.

jentak*
hodnocení

0x

Nejde to. Buď použijete podmínku a funkci today v českých Dnes, ale pak pokaždé když ten soubor otevřete, tak se Vám to datum v buňce změní. Mě se to nepovedlo nijak obejít. A s tou krásnou myšlenku na automatické datumování se rozloučit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]