Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysoké teploty a vypínání PC

Od: vasek000 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den mám takovej problém. V poslední době mi příjde, že muj procesor nějak moc "topí" měl sem na něm orogo box chladič kterému sem to vše dával za vinu. Jedná se o AMD Athlon X2 4800+ netaktován. Teploty vklidu dosahovali přes 45 stupnů. Když sem pustil film nebo hru teploty rapidně rostly až klidně přes 70 stupňů a jakmile to dosáhne k 80 tak se vypne PC. Zpozorováno teda u her. Koupil sem novou teplovodivou pastu a koupil o něco lepší chladiš od Arctic Cooling Alpine 64 Pro.

Myslel sem, že to pomůže teď mám v klidu teploty okolo30-35 stupňů. Dnes sem na PC hrál Medal of Honor 2010 a opět po hodině hraní se PC vyplo a hned co sem ho zapl sem dal Bios a tam teplota 77 stupňů. Je to normální? Nebo je něco špatně ještě mě napadlo, že teploty sou v zátěži ok, ale v zátěži to neutáhne zdroj a proto to vypne PC?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vasek000
hodnocení

tak sem to ještě na radu známého otestoval v jednom programu kde se testuje zároveň grafický test souběžně s PC. Teplota GK 75 stupňů procesor obě jádra po 15 minutách 100 stupňů a procesor při teplotě 107 stupňů, se stane vypnutí PC. Ale nevím důvod proč se tomu tak děje vadný procesor, deska?

plaky*

mam starsi pc,ten isty procak..zacal sa presne takto isto chovat..nova pasta,novy chladic,kontrola petice..vsetko ok...je to pc pre malu,takze to neriesim a podtaktoval som ho na 1,5ghz..tam sa drzi na 54 stupnov...zatial som tiez na to neprisiel...

doplněno 07.09.15 00:59:

mne sa pri windowse hrial na 50 stupnov,pri 100 percent zatazi po 10 sekundach na 120 a vypol...

rv*
hodnocení

0x
Dvakrát ročně odpojím kabely od bedny, sundám bok, odnesu na zahradu a s citem vyfoukám ofukovací pistolí kompresoru všechen prach, který se usadil na chladičích procesoru, grafiky, zdroje, ... . Vysavačem to neuděláš.

vasek000
hodnocení

o PC se vždy starám prach vyfoukanmý, jak říkám sou tam nové chladiče ostatní komponenty maj teploty ok. Bohužel jen ten procesor. Neváím zda je chyba v procesoru a nebo v základní desce?

rv*

Nevím, jak je to u AMD s nastavením napětí pro procesor na základní desce v biosu

vasek000
hodnocení

takže dnes problém vyřešen, teplota i v zátěži se nedostala přes 50 stupňů. uvidíme jak to vydrží. Byl to špatný IHS na procesoru zde článek. Po prvním pokusu PC nechtělo naběhnout po lepším upevnění už naběhl a teploty se drží. Takže buď ten kdo má podobný problém může koupit jiný CPU i já ho do zásobi koupil a nebo opravit svépomocí. Zde článek :

diit.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]