Nejste přihlášen/a.
Mám značné potíže s rychlostí NTB Toshiba - celkové zasekání, stáří NTB 1 rok,problém setrvává hlavně při prohlížení netu a celkového dojmu při jakékoliv manipulaci s Pc, soubory a instalizací. Problémy se stále zhoršují a nabírají na intenzitě. Jak v tomto mohu postupovat? Je nutný pro zásah odborník? Děkuji za rady.
Pokud máte možnost někde zazálohovat data - fotky, filmy atd - proveďte. Třeba na externí disk..
Pak bych doporučil tovární nastavení: F8 během POSTu, poté zvolit Recovery
Po obnovení NTB bude probíhat několik hodin-dní aktualizace všeho možného. Doporučil bych stáhnout
1 - Slimdrivers - aktualizovat ovladače
2- ccleaner - pravidelně čistit v základním nastavení min. 1x týdně
3- adwcleaner - min. jednou měsíčně
4- instalovat jen potřebné programy, nepřidávat zbytečně celé office, když potřebujete jen word a excel; programy "zdarma" mají většinou při instalaci chuť natáhnout další zbytečnosti - pozor na to a neklikejte bezhlavě...
doplněno 08.08.15 21:38: doplněno 08.08.15 21:45:ledar - pokud vám to tak stačí, pak pokračujte od bodu 1 po bod 4
Hoši, je to pěkné, bylo by to pěkné to takhle udělat... Ale jak nejjednodušeji na to? To nevíme... Mám Windows 10.
Takže zatím je to pro mne něco jako španělská vesnice a bloudím jako bludný holanďan. Je to o zvyku.
Napřed si udělej zálohu všeho, co potřebuješ. Pak se pust do reinstalu, u Toshiby by měla fungovat klávesa 0 nebo F8 a volba repair, F12. Po reinstalu budeš mít zpátky W8.
Proběhla, alespoň občas nějaká údržba? Instaluješ jen ty programy který potřebuješ a nebo úplně vše? A při instalaci si řádně čteš všechna okna abys věděl co to vlastně chce a co si vlastně instaluješ?
To není nic konkrétního. V PC mám jen základní programy, nic co by se se sebou bilo, stahuji pouze to, co potřebuji - zákl. programy, filmy, písničky. Nic extra. Pc byl od začátku jako dělo,ale po čase to šlo z kopce s tím že jsem se pokusil udělat maximum pro to jej vyčistit jako amatér a z toho co jako laik vím. Nejsem profík a ani znalý v oboru. Běžný uživatel - maily, Youtube, korespondence, FB...atd.
Toshibu jsem nikdy neměl v ruce tak nevím jak to mají dělaný, ale s dost velkou určitostí si tipnu, že mají na HDD skrytý oddíl na kterým je instalačka systému. Když to spustíš, tak po instalaci budeš mít systém ve stavu, když jsi to koupil. Ovšem o vše co jsi do té doby udělal, tak o to přijdeš. Takže napřed vše potřebné zazálohovat a teprve potom udělat reinstal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.