Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká je životnost PC?

Od: pavlinos* odpovědí: 6 změna:

Zdravím,měl bych dotaz.Mám PC zhruba 3 roky.Chtěl bych se zeptat na přibližnou délku života PC.Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

To Pavlinos:

Pokud tu mohu zafilosofovat,stárnutí vlastně jakéhokoliv technického zařízení,tedy i počítače,je jednak fyzické-opotřebení HD,ventilátory ,zdroj,některé součástky.A pak morální , dané technickým pokrokem.To je u počítače podstatné.Já sám si užívám počítače už mnoho let.Pamatuji malé počítače s nimiž jsme začínali učit děti programování,a PC v osmdesátých letech.První HP 286,ten jsem užíval ještě s DOS systémem a řadou programů na disketách,pak PC 486 už s Win85 pak další PC pentium 1

s Win 2000 a teď nový s WIN XP Proff. Snažím se,aby moje komunikační a editační a obrazová i herní činnost byla co nejefektivnější.

Morální zastarání probíhá i u monitoru a u tiskárny.Stejně zastarávají i další periferie.Přesto že funkčně jsou ještě v pořádku.

JABRAKA

dusatka*

Souhlas. Za 20 let může být plně funkčním exponátem v muzeu;)

acemcintosh*
hodnocení

0x

No, dost záleží na kvalitě součástek, jak se k PC chováš, atd.. Třeba já se o PC docela starám, nepřetaktoval jsem žádnou z komponent, občas profouknu "vnitřnosti" a PC mi drží už 7 roků úplně bez závad:). Takže se o počítač starej, nepřetěžuj ho a on se ti odmění dlouhým životem;).

pavlinos*
hodnocení

o.k. a čím ho profukuješ?

acemcintosh*

Používám stlačený plyn ve spreji Air Duster

cybermagefroll*
hodnocení

0x
Průměrná životnost počítače je dnes okolo 5 let (např. v devadesátých letech to byli 3 roky) Ale počítač může samozřejmě sloužit mnohem delší, ale v některých případech i mnohem kratší dobu. Negativní vliv na životnost má především cigaretový kouř, prach, vyšší teplota, vlhkost a napěťové špičky v síti. Tomu všemu se dá předejít, ale jinou otázkou je, že za několik let je počítač celkově hardwarově zastaralý. A tak se většinou přistupuje ke koupi nového tak za 3-4 roky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]