Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztažení nahrávky z kamery do noťase

Od: bacarat® odpovědí: 7 změna:

Mám kameru JVC GR-D760E.Prosím o radu jak dostat nahrávku z kazety do noutbuku,nebo na USB,kartu atd.DVkabel co mám zkamery,nelze do notase nikam připojit.Rád bych si prostě nahrávky ztáhnul.Děkuji předem za rady

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Chtělo by to nějaké fire-wire rozhraní ale koukám že na výše uvedeném odkazu je návod jak na to.
Nemám na mobilu tolik volných dat abych si to pouštěl tak nevím co tam bude. Jestli to bude nějaká blbost tak napiš a zkusíme najít jiné řešení.
doplněno 30.07.15 11:41: Mezi náma . . . on ten kabel DV /USB firewire stojí na E.bay tři dolary takže u nás ve specializovaným krámě bude do 150.-kč takže se asi vyplatí koupit jestli ti nejde o jednu kazetu.

stonek*
hodnocení

0x

S nástupem USB 3 jistě bude na trhu redukce, USB 2 to nestíhalo 1:1, proto firewire.

stonek:

tak nevím, ale standartní video USB 2 zvládá s přehledem, navíc zde uvedený model kamery ve specifikacích FIREWIRE nemá uveden, jen USB a S-video.

Tak nevím, kde jsi našel specifikaci té kamery ale já tam USB neviděl, jen DV výstup. Proto taky net uvádí že nejlepším řešením jak to dostat do USB je firewire. Hádat se samozřejmě nebudu já vzal za bernou minci tvrzení autora dotazu že tam USB nemá.

že bych něco přehlédl?

videocamera-manual.com/...

doplněno 30.07.15 14:11:

Tak beru zpět, jiné specifikace uvádějí DV výstup. Jen mi někdo vysvětlete, jak chcete DV výstup napojit tím kabelem z ebay, to bych chtěl docela rád vidět...*haha*

Dřív se ke kamerám běžně přidávalo cd s programem Pinacle který zvládal převod mezi formáty videa z kamery do nějakého MPG nebo AVI. Nevím co je v tom videu z YT. doufám že když tam je popis " jak dostat video z kamery do notebooku bez rozhraní firewire" tak snad napře video něco napoví. Já to v práci na mobilu stahovat nebudu.

DV je standard firewire a USB je USB, propojit to kabelem moc dobře nelze. Takových instrukčních videí je na netu víc a všechny radí jak si do slotu PCMCIA, nebo ExpressCard koupit FireWire adapter, nebo od Pinákla videograber, s DV vstupem. To tvé video není o ničem jiném a taky je tam upozornění, že ten DV-USB kabel nebrat ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]