Nejste přihlášen/a.
Můžete mi prosím někdo udělat návrh sestavy PC:
Cena cca 15000
Počítač pro hraní her
Bez monitoru
Základovka v dualu
Paměť 2Gb
Procesor spíše AMD ale muže být i Intel
pokud čtu správně, tak ta zmíněná rada odkazovala na jednu mojí starší sestavu kde jsem musel počítat s monitorem... ale nutit se teda nebudu
Základovkou v dualu jsem měl namysli to aby šli použít duální paměti to pro méně chytré.
A INTEL může být.
Děkuji za každou plnohodnotnou radu.
Dodře, takže myslíš PAMĚTI v dual channelu když už. Takže jen aby jsi byl v obraze- už dlouho jsem neviděl novou desku co by dual channel neuměla. A další věcí je, že nárůst výkonu je dosti diskutabilní.
Ten dovětek si příště odpust, vim co jsi myslel,ale jelikož jsi to napsal jak jsi napsal tak mě zajímalo zda vůbec víš co chceš. Ta první rada by ti stačit mohla, je tam komplet sestava...
Vážení mistři počítačů, prosím rovněž o radu. NEHRAJI hry, používám poč jen pro offis a potřebuji rychlejší, páč nestíhá více programů najednou. Co mi poradíte za hodnoty poče. Po jaké době by se měl přeinstalovat? Děkuji, zdraví Vás všechny jen uživatel (nikoliv znalec) počítače Intel celeron 701 MHz, 256 RAM, starého mnoho let.
Děkuji za rady
No, více programů nestíhá, protože máte zřejmě málo operační paměti - zvláště pokud máte Windows XP, není problém dokoupit nové nebo bazarové, zřejmě máte ještě SDR paměti (já mám o málo lepší procesor a taky mám SDRka), a ty jsou bohužel o něco dražší (jsou staré a výrobní série proto malé).
Jinak nový počítač - pokud používáte ten dosavadní pouze na "offis"a podobné prográmky, bude vám bohatě stačit jakákoli sestava do 10 000 Kč. Dejte si jen pozor, aby počítač měl dostatek operační paměti (doporučuji minimálně 1 GB pro XP a 2 GB pro Visty) a hodí se i výkonný procesor (dnes jsou i dvoujádrové procesory velmi levné). Možností je v tomto segmentu opravdu mnoho. Podívejte se třeba na tuhle sestavu: czechcomputer.cz/.... Možná by vám ale stačil i slabší počítač, pokud je to opravdu jen na Office, podívejte se na tento výběr: czechcomputer.cz/... - na kancelářské použití se hodí i ten nejlevnější, ale spíš záleží na tom, jakou chcete mít výkonovou rezervu. Nezajímavá také není horká novinka, Asus EEE Box s cenou okolo 6-7 tisíc Kč, který vychází ze známého netbooku Asus EEE PC a je určen k kancelářskému použití (na multimedia však není moc vhodný). Spotřebu má jen okolo 30 W (což jsou necelé dvě desetiny spotřeby dnešního počítače, a třetina stowattové žárovky) a je velmi malý (dá se dokonce uchytit zezadu na monitor
), ale zase nemá optickou mechaniku. Více informací třeba zde: svethardware.cz/....
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.