Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vybijeni oči

Od: jorde odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

chci se zeptat jestli 24 palcovy led monitor kazí vice oči než 15 palcovy monitor u notebooku.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, žádný monitor nekazí trvale oči - může je unavovat, mohou pálit nebo slzet, ale pouze dočasně. Větší monitor je lepší. Zdravím!

hodnocení

0x

Záleží podle toho jaký *smich* Jde především o obnovovací frekvenci LCD panelu...

Ale jinak, rozdíly budou minimální (podle mne), v dnešní době už bych to vůbec neřešil, oči se vám nezkazí, pouze se unavují... Rozumím, že máte strach o svůj zrak, ale já bych to tak nehrotil... Dúležitější je vědět kdy si dát pár minut přestávku...

blechta:

obnovovací frekvence nemá na únavu očí vliv (to platilo u CRT). Má vliv na rozmazání obrazu při rychlých pohybech obrazu, pokud se budu věnovat editaci fotografii, nebo jakékoliv kancelářské práci, může mít monotor klidně obnovovací frekvenci 10Hz a bude to stačit.

mno nevim kolik je na tom pravdy, ale tvrdí se, že únavu očí zpúsobuje kmitání podsvícení... jaký a to máš názor? ASUS stále prosazuje ty své Flicker-Free monitory, ale já tomu moc nevěřím...

jinak s tou obnovovací frekvencí máš pravdu, zas jsem se něco přiučil, já dodnes žiju v dobách crt a často jejich vlastnosti převádím i na LCD... Taky lituju toho, že jsem své CRT od compaqu vyhodil... Mělo mnohem lepší barvy než spousty dnešních monitorů... Kam se hrabe samsung se svejma přebarvenejma monitorama a televizema...

Jo, podsvícení pomocí CCFL trubic bliká, ale podsatně rychleji než je nějaká obnovovací frekvence, ale dnes už vede podsvícení LED a to nemá důvod blikat. Ostatně ani to CCFL podsvícení by nemělo důvod blikat, kdyby se výrobci obtěžovali napájecí napětí usměrnit a vyhladit, ale asi si myslí že je tak rychlé, že to nevadí, ostatně já si myslím taky, že to nevadí ;)

Levnejsi led podsviceni taky blika, nebo aspon pulzuje. Vysokou rychlosti, ale prece.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]