Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chci se zeptat jestli 24 palcovy led monitor kazí vice oči než 15 palcovy monitor u notebooku.
Dobrý den, žádný monitor nekazí trvale oči - může je unavovat, mohou pálit nebo slzet, ale pouze dočasně. Větší monitor je lepší. Zdravím!
Záleží podle toho jaký Jde především o obnovovací frekvenci LCD panelu...
Ale jinak, rozdíly budou minimální (podle mne), v dnešní době už bych to vůbec neřešil, oči se vám nezkazí, pouze se unavují... Rozumím, že máte strach o svůj zrak, ale já bych to tak nehrotil... Dúležitější je vědět kdy si dát pár minut přestávku...
blechta:
obnovovací frekvence nemá na únavu očí vliv (to platilo u CRT). Má vliv na rozmazání obrazu při rychlých pohybech obrazu, pokud se budu věnovat editaci fotografii, nebo jakékoliv kancelářské práci, může mít monotor klidně obnovovací frekvenci 10Hz a bude to stačit.
mno nevim kolik je na tom pravdy, ale tvrdí se, že únavu očí zpúsobuje kmitání podsvícení... jaký a to máš názor? ASUS stále prosazuje ty své Flicker-Free monitory, ale já tomu moc nevěřím...
jinak s tou obnovovací frekvencí máš pravdu, zas jsem se něco přiučil, já dodnes žiju v dobách crt a často jejich vlastnosti převádím i na LCD... Taky lituju toho, že jsem své CRT od compaqu vyhodil... Mělo mnohem lepší barvy než spousty dnešních monitorů... Kam se hrabe samsung se svejma přebarvenejma monitorama a televizema...
Jo, podsvícení pomocí CCFL trubic bliká, ale podsatně rychleji než je nějaká obnovovací frekvence, ale dnes už vede podsvícení LED a to nemá důvod blikat. Ostatně ani to CCFL podsvícení by nemělo důvod blikat, kdyby se výrobci obtěžovali napájecí napětí usměrnit a vyhladit, ale asi si myslí že je tak rychlé, že to nevadí, ostatně já si myslím taky, že to nevadí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.