Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podle čeho vybíráte notebook?

Od: lujs® odpovědí: 22 změna:

Zdravím.

Podle jakých kritérií vybírate notebook aby to nebyl šunt?.?.?

Vyhýbáte se třeba konkrétní značce?.?.?

Díky za odpovědi.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Hlavně podle toho k čemu bude sloužit, pokud si někdo kupuje notebook jen na doma, tak ať má displej třeba metrový, pokud chce mít notebook mobilní, tak lehký s menším displejem, značka třeba Toshiba, nebo Fujitsu-Siemens - bytelné, plasty kombinované s lehkými slitinami.

hodnocení

0x
Podle velikosti displeje, cpu a velikosti ram. Pokud by to snad mělo být na hry tak i "grafické karty/cpu". To vše říká jak bude rychlý. Značka může říkat jak dlouho vydrží a jak bude komfortní.

Musíte se vyhnout nejlevnější řadě dané značky, o kvalitě vypovídá třeba prohýbání klávesnice nebo nadměrněné zahřívání v místě pro opírání rukou.

hodnocení

No jo jenže k těmhle věcem se při nakupování asi nedostanu. Pochybuju že mně nechají někde v prodejně abych 2 nebo 3 hodiny zkoušel noťas jak se zahřívá.

Stejně bych ho asi kupoval přes internet abych si vybral kde ho (když už budu mít vybranej konkrétní model) mají nejlevnější a určitě bych si k němu pořídil tu chladící podložku nebo jak se to jmenuje.

doplněno 27.07.15 16:51:

Hlavik: recenze sou mi k prdu když nevím čeho se vyvarovat nebo naopak čemu přikládat největší váhu, notabene když nejsou v češtině.

V tomto případě doporučují se řídit recenzemi na notebookcheck.net./...
Notebooky běží celý den třeba v Electroworldu nebo Euronicsu a pokud si myslíte, že nejlevnější jsou na internetu, tak se pletete, někdy se dají na prodejně sehnat ve výprodeji ještě levněji.

pc*
hodnocení

0x

V případě objednání přes internet máte 14 dní na vyzkoušení výrobku a u renomovaných prodejců jako je CZC.cz či Alza vám bez problémů vrátí peníze. (u jiných nevím jak dobře to chodí, ale podle zákona na to máte právo)

V případě kamenného obchodu s tím nic nenaděláte.

notebook.cz/...

kutululu
hodnocení

0x

Já osobně ač jsem počítačový laik si notebook vybírám podle velikosti RAM, HDD, podle typu procesoru a grafické karty. U všech těchto kritérii vždy požaduji, aby byla co nejlepší. Samozřejmě v mých finančních mezích. Konkrétní značce se nevyhýbám, spíše je to o tom, zda má člověk s nějakou špatnou zkušenost či ne.

hodnocení

Někde sem slyšel nebo četl že pokud chci nějakej kvalitnější noťas tak se mám vyhnout Aceru a Asusu. *nevi*

Nevíte někdo jestli někde sestavujou notebooky podle přání zákazníka?.?.?

Nebo co třeba koupit nefukční kterej obsahoval čtyř jádrovej procesor i7(min.3GHz), RAM 8Gb s možností rozšíření na 16GB, DVD vypalovačku a sestavit si ho z novejch komponentů?.?.?

Nekamenujte mně, jenom se ptám.

hodnocení

Zdravím.

Tak sem zase tady.

Ještě pořád sem žádnej nevybral protože v tom dost tápu.

Díval sem na tenhle noťas notebooky.heureka.cz/... a chtěl sem vědět jestli je případně možnost u něj ještě rozšířit RAM pamět.

Odepsali mi že ,,u notebooku Acer Aspire E15 (NX.MS6EC.003) není možné rozšířit operační paměť a vzhledem k použitému procesoru je to úplně zbytečné. Dokonce i 8GB RAM, které tento model má, nikdy plně nevyužijete, protože to přestane stíhat procesor" .

Touhle informací mě uvrhli do ještě většího chaosu než sem v tom do té doby měl.

Můžete mi prosím vás někdo poradit a vysvětlit co to vlastně znamená?.?.?

Díky za odpovědi.

doplněno 30.09.15 12:19:

Jmlc: Já sice že hry nehraju a stačí mi na internet, filmy. občas pracuju s nějakým dokumentem ve wordu ale hlavní věc je že mám stabilně otevřený 3 prohlížeče (mozila, opera a chrom) a není teda problém že mám najednou otevřenejch někdy i 30 oken s různejma internetovejma stránkama a někdy to zamrzá nebo trvá dost dlouho než se mi stránka načte.

počítač je tak rychlý, jak rychlá je jeho nejpomalejší část

To znamená, že můžete mít třeba 8 GB RAM, ale když máte procesor k ničemu, je k ničemu i ta paměť.

Já měl například 4GB ram + grafiku s 1GB - ale byl tam systém WIN7 32bit. Po pár letech jsem si říkal, že bych do toho mohl šťourat... - systém 32bit nedokáže pracovat s více než 4GB paměti CELKOVOU - tj. měl jsem 1GB nevyužité paměti.

Já si koupil nové WIN7 64bit a bylo hotovo...

doplněno 30.09.15 12:03:

No a jak bych si vybíral - podle potřeby. Chcete jen internet, filmy, facebook atd? - stačí jakákoliv šunka

Chcete lepší hry nebo stříhat video? Musíte mít kvalitní procesor a kvalitní grafickou kartu (ne integrovanou).

Vyhýbám se značce ACER, Asus .. dobrou zkušenost mám s Toshiba a HP.

doplněno 30.09.15 16:48:

NTB bych rozhodně neskládal z nějakých starších + dokupování.. sledujte spíše akce.

Jakou částku chcete investovat?

Dále: - ono třeba i ta "ísedmička"nemusí být jedna jako druhá - jsou různé verze...těchto procesorů

- OS se může klidně přeinstalovat na sedmičky - profi se dají sehnat za 2 tisíce ...

- NTB bez disku SSD je aktuální blbost - hledejte rovnou SSD disk

například toto lenovo se mi taky líbí... czc.cz/... , byť tedy procesor už je "horší"- ty lepší ale jsou v NTB, co stojí třeba 60-90tis

hodnocení

Samozřejmě že chci 64 bitovej OS ale stejně bych nejradši sedmičky ale to už je dneska dost velkej problém. Všude už dávají 8 nebo 8.1.

Proto taky vybírám aby měl 8GB RAMky a aby šly případně i rozšířit na 12 nebo 16GB ale ta informace o tom procesoru mně docela rozhodila.

doplněno 30.09.15 16:58:

Bohužel jenom do 15 tisíc.

doplněno 30.09.15 17:00:

Samozřejměm počítám s diskem SSHD 1000+8GB.

nickys

JMLC::: No, jestli jste si koupil WIN 7 64bit a vlastnil jste už WIN 7 32bit OEM, tak jste zbytečně utratil peníze. Produktový klíč je shodný pro obě edice a také vás opravňuje k užívání jedné, či druhé. Nikoli obou současně samozřejmě.

já koupil pc s win7 32 bez lístku... licence či kódu, ... myslím, že to OEM nebylo, měl to být odprodej z nějaké firmy

nickys

To samozřejmě mění situaci. Snad bude můj příspěvek užitečný někomu jinému.

hodnocení

0x

Vybírám především podle parametrů, které potřebuji a vzhledem k tomu, že se jedná o pracovní nástroj, tak vyžaduji záruku opravy do druhého dne na místě. Tím se eliminují ty největší šunty.

pc*
hodnocení

0x

Dnešní NTB jsou s prominutím kurvítka, které vám mají vytáhnout peníze z kapsy.

Dnes už je vše naletované na základní desku a nikdo s tím nehne, maximálně můžete místo DVD dát SSD a tím to končí.

notebook.cz/...

notebookblog.cz/...

Pokud chcete solidní stroj, je lepší koupit nějaký repas pracovní Dell Latitude, HP, apod. u kterých si můžete nakonfigurovat co chcete a navíc dostanete záruku.

Namátkou levna-vt.cz/...

Pokud chcete opravdu poradit, řešte to přes IT poradny, (Živě, PCTuning, extra HW) ale pozor, ne vždy se vám poradí fundovaná/znalá osoba.

hodnocení

Nevíte někdo co na Alze přesně znamená ,,Použité skladem?.?.?

1) je skladem

2) je použité - vrácené buď ve 14tidenní lhůtě nebo vráceno vadné v záruce a opraveno (ale to už by mělo být uvedeno "po opravě") - takže spíše vrácené zboží

doplněno 07.10.15 15:02:

@lujsi - *palec*

záleží na ceně, ale kus je to dobrý

doplněno 07.10.15 15:43:

Může být trochu rozdíl v parametrech (hdd, paměť,...) ale počítám s uvedeným typem - pokud byl stav "zánovní"a bez záruky, pak dobrá cena je podle mne 12tis. V případě záruky cca rok i 15 tis. Víc bych za něj ale nedal (tedy já osobně).

doplněno 09.10.15 07:37:

@lujsi - tovární nastavení to jistí - science.opposingviews.com/...

kangaroo*
hodnocení

0x

Já taky vybírám, jestli je na 99% použitelný pod Linuxem. Pak mi stačí i o 50% HW slabší a pořad to bude dělo proti Woknám :-D Dejte si na Youtube srovnávací testy OS a hned uvidíte zatížení CPU,RAM,disku v praxi a o teplotách ani nemusím mluvit. Tam kde mi běžel win notebook na doraz cpu a větrák, tam v Linuxu běžel v normal režimu bez větráku. :)

hodnocení

Tak dneska sem si vybral. Doufám že dobře. Jelikož v úterý odjíždím na rehabilitační léčebný pobyt tak sem si už vybrat musel.

alza.cz/...

doplněno 07.10.15 15:17:

Jmlc®: Kolik /...

doplněno 07.10.15 15:59:

Dobrej odhad. S roční zárukou 15 300.

hodnocení

Tak dneska noťas dorazil ale bohužel po mně chce kód product Key takže zítra s ním někdo pojede do pardubic a doufám že to vyřeší na místě protože v úterý odjíždím na rehabilitační pobyt a bez internetu bych se asi zbláznil.

doplněno 08.10.15 21:47:

Bohužel tydle windowsi (8.1) sou prej předinstalovaný na základní desce takže na noutbůku žádná nálepka s kódem není. Navíc ten noutbůk nema vytahovací baterii. Na to sem čuměl jak PUK.*nevi*

doplněno 09.10.15 18:34:

Tak máma ho odvezla do pobočky v pardubicích a tam si s ním nevěděli rady tak sme ho vrátili a já si objednal tenhle akorát že už né od alzy. Vod nich si nekoupím už ani šroubek.

Potom mi od nich přišel mejlem návod : zkuste nejdříve provést obnovu operačního systému, což by mělo pomoci.
Částečné obnovení počítače
1) Potáhněte prstem směrem od pravého okraje obrazovky, klepněte na tlačítko Nastavení a potom na položku Změnit nastavení počítače.
(Pokud používáte myš, nastavte ukazatel myši do pravého horního rohu obrazovky, přesuňte jej dolů a potom klikněte na tlačítko Nastavení a potom na položku Změnit nastavení počítače.)
2) Klepněte nebo klikněte na Aktualizace a obnovení a potom na Obnovení.
3) V oblasti Částečné obnovení počítače, které neovlivní soubory klepněte nebo klikněte na tlačítko Spustit.
4) Postupujte podle pokynů na obrazovce.
V tomto případě budou data zachována a pokud problém přetrvá, bude nutné provést obnovení do továrního nastavení, kde je nutné zazálohovat data. Při této obnově budou smazány.
Obnovení počítače do továrního nastavení
1) Potáhněte prstem směrem od pravého okraje obrazovky, klepněte na tlačítko Nastavení a potom na položku Změnit nastavení počítače.
(Pokud používáte myš, nastavte ukazatel myši do pravého horního rohu obrazovky, přesuňte jej dolů a potom klikněte na tlačítko Nastavení a potom na položku Změnit nastavení počítače.)
2) Klepněte nebo klikněte na Aktualizace a obnovení a potom na Obnovení.
3) V oblasti Všechno smazat a přeinstalovat Windows klepněte nebo klikněte na Spustit.
4) Postupujte podle pokynů na obrazovce.
Funguje to se všemi zařízeními, pokud nelze toto provést, tak je soubor poškozen a produkt je z toho důvodu nutné reklamovat. Děkujeme za pochopení.

Tak sem jim napsal co si vo nich myslím.

hodnocení

0x

Kód Product Key najdete na Microsoftí nálepce Windowsů nejspíš vespod notebooku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]