Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Opět mám další otázku ... Mám doma dvě pc na kterých běží samba. Jedno mám na data a to druhé bych chtěl použít na ukládání dat zvenku, v tom smyslu, že se na sambu připojím například ze školy a něco si tam uložím, nepotřebuji žádné zabezpečení, stejně je malá pravděpodobnost, že by mi tam někdo vlezl, nebude tam nic smrtelně důležitého.
Pouze mi prosím poraďte jak to celé udělat, počítám s nastevním port forwardingu...
Díky za pomoc..
Sem tam se někdo prezentuje jak je chytrej. Ale tady je spousta blbejch, kteří by se rádi taky přiučili. Vsadím se, že i tazatel je z odpovědi tupmpachovej, když mu dělá problém forwarding
Za prvé. Neřešit zabezpečení proto, že je malá pravděpodobnost, že by tam někdo vlezl (a stejně tam není nic důležitého) je hrubá chyba a známka naivity. Útočníkovi nemusí jít ani tak o data, jako třeba o výchozí pozici pro další útok. Nebo potřebuje warezové úložiště. Nebo se tam usídlí virus a bude se dále šířit či podnikat DoS útoky. Před lety jsem jako mladý a naivní jako vy zapojil do internetu nezabezpečený a hlavně nezazáplatovaný router po výchozí instalaci a nastavení. Do hodiny byl hacknutý.
No a za druhé - veřejnou IP adresu máte?
Nastavení přesměrování portu mi dělá ISP, všechny tyhle služby nám poskytují zdarma... Co máte namysli tou veřejnou ip? myslíte tu vnější? Já už jeden port nastevenej mám, takže asi jo - mám veřejnou ip...
To s tím zabezpečením jsem měl na mysli jako podřadnou věc... Jakože nejdřív chci vedět jak to udělat a až potom řešit bezpečnost...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.