Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Jen takový rychlý dotaz...
K vypnutí pc v dynný čas v debianu použiji příkaz: shutdown -h 19:51 (aby se v 19:51 vypnulo)
Jenže v nastavený čas se zobrazí hláška, že system se vypne za 1320 minut a vůbec nevím kde ty minuty bere, opravdu nepotřebuji aby se vypnutí zdrželo o 22 hodin :D...
Díky za vysvětlení. Zajímalo by mne co dělám špatně...
sudo netřeba, jsem prihlášený jako root. Problém jsem našel, ale nevím jak ho vyřešit . Já jsem totiž čas vypnutí nastavoval podle přesných hodin z jiného pc, jenže ne tomto, který se měl vypnout se čas předbíhá o dvě hodiny, proto to říkalo, že se vypne za 22 hodin nebo kolik to bylo... Problém je to, že v biosu je čas na vteřinu spravný, zatímco v debianu je čas o dvě hodiny napřed od času v biosu. Normálně jsem zadal hwclock a ukazuje o dvě hodiny více...
Nevíte jak ten čas sesynchronizovat? Vygooglil jsem, že by mohlo pomoct nainstalovat balík "ntp", který by mněl automaticky synchronizovat čas s ntp serverama... Tak skusím, a pak dám vědět...
doplněno 26.07.15 21:12:Tak problém byl vyřešen, stačilo manuálně nastavit čas přes: date --set 21:12:04 a po dalším rebootu se to spravilo...
Cas v BIOSu je letni stredoevrpsky cas. To musis systemu rict pri startu, aby vedel, kolik je skutecny (posune ho podle aktualniho data [letni/zimni] a podle casove zony, kde se PC nachazi [u tebe porad stredni Evropa]).
V init skriptech najdi "hwclock --hctosys ..."a oprav mu parametry.
Debian ma nejake promenne pro automatickou zmenu casu.
Nejlepe je mit v BIOSu bud v UTC nebo mistni cas. Nevim, jestli jde jednoduse pouzit hwclock, kdyz to mas v letnim case.
Jak už jsem psal, čas už jsem nějak spravil, ale teď mám problém s tím, že mi nějak nefunguje ten shutdown, asi to potřebuje práva roota, ale nevim co s tim...
díky zapomoc, vyřešeno takto: chmod u+s /sbin/shutdown
Mně hlavně zmátlo, že to nic nevypisuje, jakoze do vypnutí zbývá... ale to je jedno, na tom stroji stejně beztak něží jenom samba, a vypínání ve 22:30 a zapínání v biosu v 8:00 ráno je jen kvůli tomu aby v noci nerušil při spaní a abych se o něj nemusel starat. Prostě se vzbudim a už bude zapnutej, připravenej... Zapnu notebook a ůžu ukládat data, zkrátka, abych se o něj nemusel vůbec nijak starat a v noci mne neprudil... (jinak je to Dell Optiplex 170L, a dovnitř jsem dal 250GB sata disk z notebooku, takže nehučí, pouze ten OEM vetřák dělá celkem bordel, ale ložiska má dobrý, jen moc vrčí)
Jinak, nevíte někdo jak vypnout příkazem debian (nemá grafický rozhraní) když na něm běží skript, ketrý spustil aplikaci, a pokud tu aplikaci ukončím, tak se debian restartuje, což chci, ale jak vypnout tu aplikaci a pc vypnout, když ten spouštěcí skript je přímo rc.local a tudíž nejde ctrl+alt+f2..f3...atd Jde mi o to, že když aplikace crashne, aby se restartoval celej pc, ne jenom tak aplikace, ale co když ten pc chci vypnout, jak to udělat? :D
Díky za nápady...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.