Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přechod od jednoho poskytovatele ke druhému

Od: ramirez* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, když skončím u jednoho poskytovatele internetu (ukončím smlouvu) a přejdu k jinému, bude mezi tím nějaká prodleva, kdy nebudu moct být on-line? Jde mi hlavně o to, abych u současného poskytovatele neukončil smlouvu a pak nečekal měsíc, než mi zavede internet poskytovatel nový.

Nějaká rada, jak bych měl postupovat nejlépe?

Děkuji za každou odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

isteron
hodnocení

2x

Najlepšie je najprv si spraviť zmluvu s novým, a potom si zrušiť to straré pripojenie. Ja som rušil Wi-fi v súkr. firme a prešiel som na ADSL od SlovakTelekomu. K určenému dňu a času mi odpojili prípojku APP, o 2 hod. mi naskočilo ADSL. Anténu a kábel si zobrali až po mesiaci.

hodnocení

2x

je to o vašem naplánování - vypovědět stávající smlouvu musíte dle jejich podmínek, novou smlouvu si můžete zřídit hned... Když je nějaká super akce, někdy se vyplatí 2 měsíce platit dvěma firmám, i když se bere pouze od jednoho...

doplněno 25.07.15 17:08:

ono záleží na druhu připojení, smlouvě,... Někdy firma pronajme ve smlouvě i router nebo anténu... někdy ta původní ani nepřijede demontovat starou (nestojí to za tu cestu a námahu...)

Takže komunikujte s oběma - třeba ta první řekne, že když zůstanete, dostanete 2x rychlejší internet za levnější peníz...

ramirez*
hodnocení

Takže prvně zřídit novou smlouvu a až pak vypovědět tu stávající, oukej :) Stávající poskytovatel si bude nárokovat tři měsíce penále (100 Kč) za předčasné ukončení smlouvy, ale pořád mě to vyjde finančně výhodněji + rychlejší internet :)

A jak vlastně bude postupovat nový poskytovatel, když už mám doma router, resp. o jaké přenastavení připojení se bude jednat?

ramirez*
hodnocení

Jasné, no router jsem si od nich přímo zakoupil, takže tady by neměl být problém. A ohledně komunikace... jejich jediné stanovisko bylo, že když odstoupím od smlouvy, budu platit do začátku listopadu to stokorunové penále. Děkuji za odpovědi, mně šlo hlavně o tu případnou časovou prodlevu, protože internet potřebuji i z profesních důvodů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]