Nejste přihlášen/a.
Zdravím
Mám MB ASUS M4N68T a procesor AMD Phenom II X4 945 s boxovaným chladičem.
Chtěl bych si vyměnit chladič na CPU protože je pekelně hlučnej.
Vyvarujte se odpovědí typu - kup si novou MB a processor, tohle je zastaralý...
Já to vím ale teď momentálně nemám moc peněz na upgrade..
Chtěl bych tento chladič : Buď tento alza.cz/...
anebo trošku dražší alza.cz/...
Samozřejmně teplovodivou pastu si dokoupím..
Jsem nováček do PC tak radši vám napíšu než abych něco podělal :D
Díky předem za odpověď
Ten první moc neznám. Cooler master je známější, alespoň pro mě. Osobně bych bral právě ten. Proč? Přímý dotyk 4 heatpipe (doufám, že to píšu dobře a neztrápním se tím), oproti dvoum u Silentia. Přímý dotyk by měl lépe odvádět teplo a když už vybírám mezi těmito dvěma s dvou nebo čtyřmi dotyky volil bych tu větší.
Já bych bral to silentium, je to relativně nová, ale dobrá značka. Jako teplovodivou pastu bych doporučil arctic mx-2 nebo mx-4
Hele nebuď zas tak extrémně línej. Po jednoduchém zagooglení jsem našel, že máš socket AM3 takže oba tebou vybrané chladiče bude možné namontovat podle jejich popisu jen vybereš z balení vhodný socket.
Záležet bude taky kolik na to máš peněz. Pokud málo nebál bych se a šel do levnějšího. Pokud víc, chceš ticho (zmenšit otáčky) nebo chceš taktovat šel bych do Cooler Master. Osobně protože mám rád ticho, ale přitom dobře větrané komponenty mám v celém pc větráky a chladič Noctua. Noctua NH-C14 se dvěma ventilátory staženými na minimum jen aby se točili a přesto i při hraní her nebo teď při pařácích se málokdy roztočí na vyšší otáčky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.