Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co mohlo způsobit, že PC začalo blbnout?

Od: bruno* odpovědí: 7 změna:

Já vím, je to široká otázka, pokusím se ji zúžit. Dřív jsem měl winXP, pak jsem byl asi 4 roky bez internetu, znovu se připojil, proběhly stovky aktualizací, ale neproběhly do konce, zamrzlo to. Začaly problémy, přestala fungovat integrovaná klávesnice NTB, musím používat klávesnici na obrazovce a myš a dělalo to psí kusy. Na radu kamaráda jsem nainstaloval win7 z neoficiálního zdroje, asi 3 měsíce vše fungovalo dobře, ale pak začaly problémy znova, nepomáhal restart. Obnovení systému zpočátku pomohlo, ale teď už skoro ne, když odmítnu všechny aktualizace win, začne to brzy znovu. Win systém security nehlásí žádný problém. Teď když restartuju, nebo provedu obnovení, hodí mě to často do BIOS a tam nemůžu, páč nemám právě tu klávesnici a nakonec si tam ani netroufnu... Co se dá udělat?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pohledejte ve vašem městě "hodinového ajťáka". Já jsem takového v Ostravě našla. Přišel, hodinu se v pc šťoural, vyčistil, odinstaloval, nainstaloval, aktualizoval. To všechno za 500 kč. Nainstaloval prográmek, přes který mu zavolám a nadiktuji nějaká čísla a on mi poopravuje na dálku všechno, co jsem zmršila. Sedím a koukám, jak na monitoru lítá kurzor a pc jménem Vincent se probouzí. Zadarmo, jako službu zákazníkovi. ;) Nemusím poslouchat nikoho, kdo k Vincentovi sedne: "Cos to vyváděla? Co jsi to udělala? Který vůl ti to nainstaloval?" Mám klid, jednám s profesionálem. *palec*

hodnocení

0x

Možnosti:

-servis

-nákup nového

-tovární nastavení (záleží na typu/stáří NTB)

-kompletní formát a instalace nového OS s použitím externí klávesnice - na USB to snad ještě reagovat bude (bych doporučil)

doplněno 24.07.15 22:10:

víte, on ten @kayneth se neptá kvůli tomu, aby vás ponížil - chce zjistit konkrétní typ NTB. Takový Fujitsu-Siemens měl v jedné řadě problémy s klávesnicí - výměna za novou cca 1200,- a bylo to na půl roku. U Aceru by třeba neměla smysl oprava pro poruchovost základové desky atd...

Co se týče toho OS, zdarma je linux - verzí je dost... jen záleží na užívání NTB - některé aplikace tam prostě nespustíte...

Novější typ NTB by mohl mít možnost továrního nastavení - tj. při upřesnění typu vám rovnou někdo může napsat postup - takový restart do stavu nového kusu...

Další možnost je problém v HW - chce to zátěžový test a zjistit, zda není špatný HDD, grafika (pokud tam je), paměti, deska...

Možností vzniku problému jsou stovky

doplněno 25.07.15 10:35:

eeg znám jen "sken mozku" - pokud by to bylo Asus EEE - pak:

Na pevném disku je recovery oddíl, který při spouštění NB vyvoláte pomocí klávesové zkratky Alt+F10. Tento oddíl umožňuje návrat netbooku do továrního nastavení.

bruno*
hodnocení

Díky, zatím nejlepší odpověď. Taky jsem si myslel že by nový OS mohl situaci vyřešit, ale jaký? NTB je 5 let starý, 1 GB. Win7 mi to dost zpomalil i v jednoduché verzi. Externí klávesnice je možná dobrý nápad, ale nevím, jestli mi mi to vezme bez instalačky. USB zatím fungují. Jo, a nechci platit drahé prachy za oficiální verze.

bruno*
hodnocení

Děkuji za fundovanou odpověď, v žádném případě neberu otázku kaynethu za ponížínění. Jen si myslím, že zdroj potíží není ve výrobci - jde o Asus, model Eeg. Jasně, nic moc, ale fungoval výtečně.

bruno*
hodnocení

Ano, jde o Eee, asi můj překlep. Budu muset koupit externi klavesnici, ta na obrazovce zkratky neumoznuje. Uz blbne i ta, napsANi tech par slOv mi trvAlo asI hodinu, asi je konec. Dik

kayneth*
hodnocení

0x

Zdravím Tě, můžeš prosím upřesnit, o jaký typ notebooku se jedná?

bruno*
hodnocení

Ahoj, vážně nejde o kilo hardwaru, ale o SW.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]