Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Konfigurace domácí sítě

Od: supaplex odpovědí: 3 změna:

Prosim vas poradte me jak nastavit domaci sit. Jsem pripojeny pres o2 adsl, to znamena z adsl routeru po utp kabelech bezi internet do dvou pocitacu. Mezi tema dvema pocitaci chci sdilet tiskarnu a soubory. Hledal jsem na netu, zkousel nastaveni site podle windows, ale stale se me to nedari. Na obou pocitacich bezi win xp.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tiskárna je ve start/ nastavení/tiskárny a faxy (popřípadě ovládací panely/tiskárny...) klepni na ni pravé tlačítko a dej sdílení, nastav nějaký jméno a pak jdi k druhému počítači co nemá tiskárnu a dej, start/spustit a napis \jmeno_pc nebo \IP_adresa oboje plati dat jméno nebo ip toho počítače s tiskárnou, ukáže se ti nasdílená tiskárna a dáš pravé tl. a připojit.

No a data? Podobně akorát si nehledáš tiskásku na sdílení,ale nasdílíš si nějaký adresář- tento počítač, otevřeš s disk a něco nasdílíš. Přístup stejně jako u tiskárny až na to připojení, nebo to najdeš v okolní počítačích...

supaplex
hodnocení

no nevim, jestli je to presne to co potrebuji (pripojovani se pres prikazovy radek). Spis me slo o to, abych po rozkliknuti ikony "Zobrazit pocitece ve skupine" pod polozkou Mista v siti videl ten druhy pocitac a mohl se do nej dostat, popr. na jeho tiskarnu.

Když uděláš co jsem ti napsal tak se ti tiskárna objeví i na druhém počítači a budeš na ní moci tisknout když bude první počítač zapnutý a když uděláš to nasdílení adresářů tak uvidíš další počítač v okolních počítačích (místa v síti/okolní počítače). Nikde jsem nepsal že to bude fungovat pouze přes start/spustit...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]