Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s SSD diskem

Od: stek* odpovědí: 3 změna:

Zdravím. V mém notebooku (Fujitsu-Siemens Amilo V3205) jsem asi 5 měsíců v pohodě a bez problémů používal SSD disk (Patriot 60gb). Když teď ale pustím notebook, tak mi to píše:

"PXE-E61: Media test failure, check cable

PXE-M0F: Exiting Intel Boot Agent.

Operating System not found"

(V notebooku jsem měl xubuntu 14.04, ale to asi není tak důležitý)

Protože se mi tahle hláška ukazovala již několikrát, tak jsem se rozhlodl, že kouknu do Biosu. V Biosu mi to ten disk našlo, ale po rozkliknutí to ukazovalo nesmyslných 21mb (viz foto). Jelikož mám doma převodník, díky kterému můžu právě tohle SSD propojit s jiným počítačem přes USB, tak jsem ho vyzkoušel. Ve správci souborů se mi disk neobjevil, ale když jsem zapnul TestDisk, tak mi to ten disk našlo, ale také jen s kapacitou 20mb. Otázka je, jestli jde ten SSD disk vrátit do původního stavu a jak je vůbec možné, že se takhle zmrvil. Nějakého formátování se nebojím, protože na disku nejsou nijak cenná data.

Jsem úplně bezradný, tak předem děkuji za návrhy. :(

Problém s SSD diskem
Problém s SSD diskem #2
Problém s SSD diskem #3

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

2x
Bohužel ssd disky nejsou zatím tak spolehlivé jako hdd. Podíval bych se na stránky výrobce, jestli nenabízí nějakou utilitu na diagnostiku, formát a podobně.

hws
hodnocení

2x

Vezměte instalční DVD s Win a spusťe instalci, resp. odstraňte všechny oddíly, formátujte a instalujte čistý OS.

stek*
hodnocení

Už jsem zkoušel instalovat Ubuntu a ten mi píše, že k instalaci potřebuji 4,7 gb a dál se bohužel nedostanu. Seženu sedmičky a vyzkouším. Pokud se mi to podaří nějakým způsobem rozjet, tak ještě napíšu.
doplněno 19.07.15 01:34: a nebo mám doma staré Windows XP a ty uměly pomalý formát atd., tak to vyzkouším. ;)
doplněno 19.07.15 17:50:

Tak jsem zkusil instalaci Windowsu XP a ta mě zastavila u toho, že nemám funkční disk a že nelze instalaci provést, tak jsem disk zase vytáhnul a zapojil do toho převodníku a nainstaloval lubuntu na mojí 16gb flashku. Na lubuntu jsem nainstaloval Gparted, ten mi disk našel, ale při vytvoření souborové tabulky mi to hází tenhle error "chyba vstupu/výstupu ...", tak asi pomůže jen reklamace, protože už mě fakt nic nenapadá. :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]