Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s pinnacle studio 18

Od: darina* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mám teď nově nainstalované pinnacle studio 18 ultimate. Za chvíli po otevření programu mi vyskočí tabulka: "Program NGStudio přestal pracovat" A celé pinnacle se zavře. A tak je to pořád dokola, nejde tam vůbec pracovat. Ani nevím co to "NGStudio" je? Prosím o radu, jak to mám zprovoznit.

Předem moc děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

0x

Nevím jestli poradím, ale tento program mám asi měsíc a měl jsem tu samou hlášku.. Mám W7/ 64 a program PS 18 jsem nainstaloval na HDD kde není oper.systém. Ten mám na SSD 120GB. Když jsem to přeinstaloval na SSD, tak vše chodí OK. Neříkám, že to bylo přesně tím, ale prostě to na HDD nechodilo a po přehození na SSD ano.

darina*
hodnocení

Mám taky windows 7, 64bitový OS. Moc se neorientuju ve zkratkách... mám program nainstalovaný normálně v počítači, takže na HDD zřejmě... Co je prosím SSD? Nebo mi to prosím zkuste vysvětlit polopatě, krok za krokem... jsem už z toho bezradná :(

Moc děkuji.

jofa*

Jsem taky pc laik, takže mnoho Vám k tomu nepovím jen to, že tu samou hlášku mi to po instalaci Pinnaclu 18 házelo taky. SSD je moderní pevný disk oproti klasickému HDD disku se nic netočí a je rychlejší. Pinnacle 18 jsem nainstaloval na HDD a operační systém WIindovs 7 mám na jiném, SSD disku. Taky mně to nešlo. Přeinstaloval jsem proto Pinnacl 18 na SSD disk a vše bylo v pořádku. Ale v tom chyba být nemusí. Jen to uvádím proto, že jsem tím tu svoji chybu vyřešil. Odborníci na pc by asi vše vysvětlili, popřípadě vyřešili lépe.

realista*
hodnocení

0x

Darino, prosím Tě, kolik je ti let? Nemyslím tím nic špatného, jen že tyto stránky čtou i lidé důchodového věku. Tak abych nepsal něco, co je mimo chápání...

Pinnacle (poslední verze č.18) je dosti náročný program. K jeho využití a pochopení by sis měla něco přečíst. Stačí, když si počteš v NÁPOVĚDĚ (na záložce) Studia Pinnacle. Pokud jsi to někde "stáhla", nečekej od toho , že ti to bude vše fungovat. Tvůj popis, že ""Program NGStudio přestal pracovat"je běžný a častý. Znamená to, že Pinnacle (NG Studio) přestalo pracovat. Něco je špatně. Při koupi na krabici, nebo na webu Pinnacle najdeš, jaké požadavky na PC Studio Pinnacle má. Pokud to Tvůj PC nemá, tak další zkoušení nemá cenu. V základě by měl mít Tvůj PC min. dvou-jádro, ale lepší čtyč-jádro (Intel Core i3 nebo vyšší), 4 GB RAM paměti a i dobrou grafickou kartu. Místo na disku, aby to tam všechno vlezlo. A potom místo na disku, kam to Pinnacle bude ukládat. Je jedno (!), jestli je to na SSD nebo HDD. S diskem SSD je to jen o něco rychlejší. Ale na práci Studia Pinnacle to nemá vliv. Dobré je, když máš třeba SSD (HDD) na operační systém i s programem (staženým, uloženým) Pinnacle - ale "odesílaná práce", renderování (vypočítané video) je ukládáno na jiný disk v PC. Studio Pinnacle je dosti náročné na výkon PC, grafickou kartu, paměti i na místo na disku. Toto vše Ti mohou poradit v prvním servisu na PC a nastavit (!) Pokud je toto pro Tebe "vyšší dívčí", tak vem zavděk ve Windows 7- 8 už nainstalovaným programem (většinou) Movie Maker → windows.microsoft.com/... ← Je jednodušší a většinou začátečníkům stačí. To je můj názor... Jestli chceš, "zajdi"na web → forum.strihvidea.cz/... ← najdeš tam skoro vše kolem, včetně toho Tvého, proč ti Studio Pinnacle padá (nefunguje).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]