Nejste přihlášen/a.
Ahoj, rozhoduji se nad otázkou zda si pořídit 120GB SSD nebo dalších 8GB RAM (nyní mám v PC již 8GB). Včem mi uvedený věci pomůžou, vím že SSD mi zrychlý běh windowsů a programů, ale to je vše.
Počítač nejvíce využívám na tvorbu videí(vegas, premiere pro) a následný render, hraní her a právě nahrávání videí z her pomocí programu Fraps, který zatěžuje PC a způsobuje menší pokles FPS.
Kdyby jste byli v mé pozici po čem byste šáhli radši RAM nebo SSD? Má každá věc nějakou výhodu? Nebo by bylo nejlepší koupit obě věci?
Děkuji za odpověď
PC je tak rychlý, jak rychlá je jeho nejpomalejší část. To znamená, že když neznáme kompletní parametry vašeho pc, můžeme doporučit koupit nový PC...
doplněno 15.07.15 12:50:No asi by to chtělo nějaký log z HJ... ale z toho mála bych se přiklonil k SSD pro systém a instalace... RAM není všemocná. Máte nějaký zátěžový prográmek pro vyhodnocení PC? Zahřívání disku, vytíženost ram atd...
doplněno 15.07.15 14:46:dovolím si vložit link na jiný web - analýza PC pc-help.cz/...
PC používám mj. na 3D animace, které jsou podle mého o trochu náročnější na PC než střih. 8 GB bylo fajn a disk si jen občas hrábl (swap). Pak jsem dokoupil další 4 GB. Při rendrování extrémně složitých scén zaplním až 10 - 11 GB, běžně 8 GB stačí.
SSD je IMHO jednoznačně první volba - rychlejší start programů, načtení stříhaných videí atd. Bral bych ho jako první, až pak časem rozšířit RAMku.
Děkuji za odpověď. Disk se rozhoduji koupit buď tento nový - czc.cz/...
a nebo tento z bazaru - pc.bazos.cz/...
Jak byste se roozhodl?
Ještě mám otázku k RAM pamětím. Když tam mám 2 moduly po 4 GB a dokoupil bych další, tak musí bý uplně stejné nebo můžu koupit jiné (výrobce, model)?
Děkuji
Já bych bral bazarový, má trošilinku lepší cenu a rychlosti čtení, ale je to samozřejmě větší riziko. Zkusil bych prodejce ukecat na slevu, aspoň 100 - 200 Kč, ať se to vyplatí kupovat.
Ohledně různých RAM je to trochu alchymie, hlavně nemá smysl kupovat rychlejší paměti než stávající. Je potřeba zkontrolovat desku, jestli umožňuje instalovat víc než 2 moduly. Možnosti:
A) různí výrobci, různé frekvence - seká se = skoro jistě budou problémy
B) různí výrobci, stejné frekvence - obvykle funguje, ale může se sekat (riziko se zvyšuje u noname modulů)
C) stejný výrobce i frekvence - jistota
Sám mám doma verzi B = Kingston + Corsair a funguje to, kombinace Kingston a Adata mě pěkně potrápila.
doplněno 15.07.15 17:07:Ano, deska stačí - ve specifikaci je 4x DIMM až 32 GB DDR3 1600 MHz.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.