Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přístup webů a programů do mého Pc

Od: tesnost* odpovědí: 4 změna:

Ahoj, chci se zeptat k čemu všemu můžou mít programy, nebo weby přístup v mém PC? Třeba na youtube upozornují, že používají moje cookie, tak mě zajímá, k čemu všemu se mohou takové i jiné weby a programy dostat. Mohou se dostat například k uloženým heslům v prohlížeči, nebo k automaticky se vyplňujícím formulářům na webu, nebo k mailům? Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Cookie sledujú čo vyhľadaváš,aby vyhodnocovali tvoju oblasť záujmu a predsúvali ti podobné veci a reklamu.Nemajú prístup k heslám a emailom.

tesnost*
hodnocení

ani k těm automaticky vyplňovaným formulářům? (když mě to našeptává co už sem do najkého políčka psal)?

bezez

musíš mu to vysvětlil jako laikovi.

Cookies není program, ale informace. Ovládat cookies může prohlížeč. Při otevření stránky stránka vrátí cookie, kterou si prohlížeč může uložit a poté se na tu stránku opět posílá. Většinou jsou cookie izolované v rámci domény. cookie mohou mít určitou platnost, neomezenou a nebo do ukončení prohlížeče (ovšem prohlížeče to mohou přepsat). Ukládají se tedy pro každý prohlížeč každého uživatel.účtu na na počítači.

Cookies jsou zamýšlené například k uložení nastavení zvětšení písma na stránce (neplést s nastavením prohlížeče), nebo k nastavení vybraného vzhledu stránky, když to stránka nabízí. Speciálním druh cookie, je session cookie, která drží informace o tom, že jsi k nějaké stránce přihlášený (jinak by se muselo jiným způsobem zajistit, že mezi HTTP požadavky nějak stránka zjistí že jsi ten konkrétní přihlášený registrovaný uživatel té stránky). V podstatě session cookie přebírá funkce těch ostatních druhů cookie výše - je to logičtější

Co je však dost důležité z hlediska bezpečnosti, je vypnout v nastavení prohlíče cookies třetích stran, které se používají (mimoj jiné, způsobů je víc, například přes ajax, dummy, obrázek, iframe, script) ke šmírování - například pokud by poradte.cz měla tlačítko na facebook, tak by to znamenalo, že při navštívení stránky poradte.cz, je dovolená interakce s cookies jiných domén, které mají zdroje ve stránce) a tudíž může šmírovat.
V několika případech však může vypnutí 3d cookies znefunkčnit některé stránky, např. přihlašování na seznam, takže tam je to možné selektivně zapnout.

tesnost*
hodnocení

Díky moc za odpověď, ještě by mě zajímaly ty cookies třetích stran, které se používají ke šmírovanání, k čemu všemu mají přístup, taky jen například k velikosti písma, nebo nastavení vzhledu stránky? Mě jde obecně o to zjistit, jak můžou weby, nebo programy člověku vlést do soukromí. Ještě jednou díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]