Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bude to funkční celek

Od: pfpetr* odpovědí: 29 změna:

Dobrý večer moc prosím o kontrolu zda jsem vybral dobře všechny komponenty případně vaše námitky k sestavě jako takové czc.cz/...

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hlucha*
hodnocení

2x

Je třeba také myslet na chlazení, hlavně když je osazenej žravej AMD, v bedně za pětikilo se to upeče.

pfpetr*
hodnocení

snad finální verze?

czc.cz/...

hlucha*

Můj názor - snažíš se procpat co nejvíc výkonu za co nejmíň peněz - to bývá IMHO vždycky na h*vno. 95W AMD na desku bez chlazený kaskády, papírovou case, pražádnej náznak nějakýho chlazení case... za mě takhle alfa.cz/... - nižší výkon, ale na hry děckám to stačit bude a hlavně - neupeče se to a vydrží to jet spoustu let.

pfpetr*
hodnocení

co se týče skládání pc jsem amatér a absolutně tomu nerozumim. Kamarád co to dělá se na mě vy... Ta moje sestava je složená podle tohoto pctuning.tyden.cz/... a o teplotě tam zrovna píše že se drží kolem 45st. Jak moc velký rozdíl je mezi těmi počítači? to case jsem vybíral jen podle vzhledu

pfpetr*
hodnocení

Nikdo už nic?
pee*

Ahoj, dokázal bych ti pomoc.. kolik je strop?

doplněno 13.07.15 00:00:

Vše jsem sečetl a vychází to kolem 17 tisíc.. za 17 tisíc korun je blbost stavět to na AMD procesoru.. jestli to chce ani na hry tak bych to udělal nějak takhle: czc.cz/... .. vyber si tam ještě systém.. nevím jestli chceš Windows 7 nebo 8.1 hlavně vem 64 bit... jestli je potřeba dej si tam ještě mechaniku. ale v dnešní době si myslím že není potřeba.. dneska jsou všechny hry digitální.. jestli syn bude hrát náročnější hry jako GTA V tak buď si tam vyměň 4 gb za 8 gb nebo až budou peníze tak dokup.. sestavu mám uplně stejnou jen mám grafiku 280 gaming 3gb.. a hraju si většinou všechno na high detaily.. Battlefield 3. Watch Dogs, Mafia 2, BioShock: Infinite, SimCity, TERA, World of Tanks, Lego Worlds... a mnoho dalších vše na FullHD, high detaily, 60 FPS .. pohodka :)

pc*

Pokud spočítáte tu vaší papírovou skříň a větrák jste na ceně solidní skříně Zalman 1.

doplněno 13.07.15 01:25:

Ještě dodám, že Z1 má 2 ventilátory v sobě a grafická karta se do něj v pohodě vejde, což se nedá říct o vaší papírové skříni u které vyrobce ani neudává velikost pro grafickou kartu

Co se týče sestavy od pee.

To je taky možnost jak to postavit, je to solidní sestava s možností upgradu, jen bych dal výkonnější a levnější i3-4170, desku bych vyměhil za czc.cz/... protože Gigabyte si to nesazlouží už jen pro tohle:

cnews.cz/...

+ kabel ke zdroji 74 Kč.

P.S. Pokud by se našlo pár kaček na 8 GB paměti bylo by to lepší.

czc.cz/...

pee*

Ano, ta skříň je fakt na houby.. Z1 má 2 ventilátory .. přední násává a zadní pohání teplý vzduch ven.. No ta deska od Gigabytu není vůbec špatná.. na pentiumko nebo i3 postačí .. taky ji mám, ale je jasné že až budu někdy upgradovat na i5-4460 tak koupím i desku.. bohužel i Windows protože mám OEM.. ale deska na pár let vystačí :)

pfpetr*
hodnocení

Moc vam dekuju . Pokud by ten pc mel byt spise multimedialni a na spise starsi hry. Co se tyce her ma uz ps3 a je planovana koupe ps4. Byl bych radeji kdyby byl pc spise nenarocny na spotrebu pri cene s Windows do max 13000. Tomu by mela odpovidat verze od hlucha. Co vy na tuto sestavu?
pee*

Ano, můžeš ji vzít.. jen bych tam nedával celeron .. nejsou zrovna nejvnovější a nejlepší v této ceně.. dal bych tam tenhle czc.cz/... .. dá se v pohodě přetaktovat a určitě lepší než celeron (y) :)

pc*

Ano i tak by to šlo. Ovšem skříň Brutus má v sobě pouze 1 ventilátor 90mm a jedna pozice na 120 mm je volná a musela by se dokoupit, takže platí to samé jako v případě vaší sestavy - Z1 se 2 ventilátory. ( Ta je na úvodním obrázku ošklivá, ale prohlédněte si fotky v galerii )

Záleží jaký systém si pořídíte. Pokud budete chtít zdarma upgradovat na W10, bude to levnější z W7, ale ty jsou OEM a vázané na HW, což by se při výměně počítače nemuselo vyplatit.Raději bych si pořídil krabicovou verzi W8.1 -32/64 bit za 2.5k.

Sestava od hlucha je za 9,5 takže vám ještě zbývá tisícovka k dobru. Popřemýšlel bych o výkonnějším prémiovém procesoru G3258, a pokud budete chtít, jako jediný jde i přetaktovat a získáte tak i nějaký výkon navíc zadarmo, nebo přidat na 8 gb paměti.

Takto mi to vychází kolem 13 tisíc i se systémem

czc.cz/...

pokud chcete experimentovat, volitelně můžete dle financí měnit toto.

czc.cz/...

P.S.Při vkládání do košíku jsem přišel na to, že na Alfě jsou ty komponenty o nějakou tu desetikorunu levnější

kangaroo*
hodnocení

0x

Zdroj bych koupil rovnou silnější a disk 1TB za cca 1600Kč není nejlepší koupě do 2000Kč máte 2TB a věřtě, že ho zaplníte.

doplněno 11.07.15 23:39:

Na jedné položce bych ušetřil :-D a koupil SSD 120GB a více a možná silnější CPU.

doplněno 11.07.15 23:44:

Jo a grafiku kup s 256bit sběrnicí verze R9 gaming stojí +- stejně co máš tu 128bitovou.

pfpetr*
hodnocení

měl by to být pc pro syna 13let spíš na školu a sem tam nějakou hru . Na ty ceny disků se podívám . Jinak je to v cajku? Jak byste ten výběr hodnotil?

pfpetr*
hodnocení

pfpetr*
hodnocení

myslíš tuto czc.cz/...

kangaroo*
hodnocení

0x

Pokud syn má už PS3 (PS4) neuvažujete spíš o koupi notebooku? Teda pokud bych byl na místě syna, tak bych uvítal maximální řešení využití a notebook se hodí a na cestách nahradí spoustu věcí. A je bidět, že asi chcete do počítače vrazit víc jak 10000Kč, tak to jsou už slušné nové notebooky i na středně i náročnější hry a ve finále si to může syn přepnout na ext monitor či TV stejně jako u PS3 :)

pfpetr*
hodnocení

Opravdu hodne se bojim toho ze notas proste znici je mu 13 a nevazi so veci tak jak by mel. Vsude by ho tahal a byla by Jen otazka casu kdy spadne notas na zem nebo na nej slapne. Sam notas mam a pristup na nej mel zakazany. Vlastni mel sliben za vysvědčení a jelikož donesl vyznameni musím mu něco koupit a strašně v tom tapu
pee*

No pokud si neváží věci tak mu nekupujte nic :-D ... já bych mu koupil tu PC sestavu.. tam nemá co rozbít pokud nebude dělat nic s komponenty počítače... a jestli si to rozbije nový bych mu nekupoval.. ale nejsem jeho rodič takže musíte zavelet vy!

pfpetr*
hodnocení

Velkej pc je v poho budu muset pouze dohlidnout aby to vypinal když na tom není. Doteď mel starý krámy co kdo prodal a všechny během par mesicu odešly do věčných lovišť. Chtěl bych něco s klidně menším výkonem a dobrou spotřebou.
pfpetr*
hodnocení

Chápu dobře ze pokud jeden procesor nebude stihat tak koupím lepší a jen vymenim a jedu dal
doplněno 13.07.15 12:38: Ta verze od hlucha tedy je asi plne vyhovující s možností jednoduchého upgradu.
pee*

Ano vem tu verzi od hlucha ale dal bych tam ten pentium procesor..

pfpetr*
hodnocení

takže tak? alfa.cz/...

pc*

Jo bude to OK. G3258 je dobrá volba.

pfpetr*
hodnocení

Moc děkuju za pomoc a trpělivost

pee*

Pozor máte tam OEM verzi Windowsu.. znamená to že pokud v pozdější době vyměníte desku musíte koupit i nový Windows! dejte tam radši klasický

pfpetr*
hodnocení

Ten klasicky jsem na alfe hledal ale nenašel . A bohužel už je objednano
pfpetr*
hodnocení

Tak včera dorazily všechny komponenty . Po obvolani par znamich co skladaj pc a zjištění ze nemaj čas jsem se do stavby pustil sam. Syn byl na táboře a za par hodin se mel vrátit , jeste bych dodal ze přístup k pc mel zakazanej a povolen mu byl jen ohledně školy. Vlastní pc mu byl sliben za vysvědčení a podmínkou bylo vysvědčení bez jediné trojky. Netuším jak to dokázal ale byl jeden ze tří s vyznamenáním a tak jsem musel slib dodržet. Uprostred skládání jsme ho jely vyzvednout . Jak po příjezdu viděl bednu začal brečet a ze je prej dost dobra. Ja dopojil par posledních kabliku a zmackly jsme tlačítko. Nasledovalo něco co jsem sam nečekal pc najel vyžádal si systém ten jsem nainstaloval poté ovladače a bylo hotovo . Bez vás bych to Nedokázal jeste jednou dik
pee*

Jééj s tím jste si nemusel dělat práci.. měl jste to objednat na CZC tam Vám to zadarmo seskládají, nainstalují ovladače a Windows a otestují jestli vše jede.. já to tak taky měl a bedýnka přišla krásně zabalená stačilo zapojit monitor,myš,klávesnici,repráky a kabel od zdroje zmáčknout čudlík a už jsem hrál :) seskládali to parádně za to je chválím! *palec* čekal jsem že kabely budou včude možně po skříni... ale ne! když otevřu skříň netrčí tam ani jeden kabel.. :) Tak ať synovi sestava slouží! :)

pc*

Gratuluji, je málo lidí, co by se do toho pustili a bez pomoci to zvládli hned na poprvé i když na Alfě by to tuším taky složili zadarmo, zkušenosti s nima nemám, na CZC.cz to tak je.

Myslím, že jste na syna moc přísný, ale vidím, že to nese ovoce a vyplácí se to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]