Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Win 8.1- kde najdu product key?

Od: hanesz* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

asi 6 měsíců mám koupený notebook Acer aspire V3 s win 8, který jsem přes Store aktualizoval na win 8.1. Dnes mi ale notebook vyhodil tabulku, že musím znovu zadat product key, který nalazenu na DVD nebo v krabici, ve které byl PC pořízen.

V manuálech ale nic nemám. Nedá se nějak product key zjistit z PC? Musí být přece ještě někde uložen ne? Ještě minulý týden jsem si potvrdil aktualizaci na win 10, na konci července a šlo to bez problémů.

Děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanesz*
hodnocení

Ještě dodám screeny, protože se mi zdá, že si win "myslí", že je aktivovaný ale přesto se chce znovu aktivovat.

Win 8.1- kde najdu product key?
Win 8.1- kde najdu product key? #2

stonek*
hodnocení

0x

Je možné že to půjde zjistit, zkusil bych pogůglit na téma slmgr.vbs. Jistá možnost je taky udělat recovery. Nicméně jak píšete, systém ukazuje že je aktivován, tak by měl PC mít.

hanesz*
hodnocení

Nedá se třeba moje stávající licence nějak zrušit/odhlásit a poté znovu zaregistrovat pomocí klíče? Už jsme jej našel a zadával asi 4x ale systém ho neuznal.

hodnocení

0x

není na notebooku nalepená nálepka s kodem? Pokud je koupený s nainstalovaným systémem měla být nalepená...

hanesz*
hodnocení

Není. Četl jsem, že se to tam už nelepí a product key je uložen v biosu. Jsou tam pouze nálepky s logem Win a nějaká čísla ale product key mezi nimi není.

Win 8.1- kde najdu product key? #3
Win 8.1- kde najdu product key? #4

wasube*
hodnocení

0x

slunecnice.cz/...

Co řekne o Vašem počítači everest? Je tam i čeština.

doplněno 07.07.15 23:25:

obrázky

jpeg.cz/... everest

jpeg.cz/... operační systém

hanesz*
hodnocení

S programem jsem nikdy nepracoval. Co potřebujete vědět, respektive z čeho mám udělat screen?

wasube*

Teprve ted jsem se ted sem vrátila. Takže nainstalujete everest. Spustíte ho a on Vám ukáže všechno o Vašem počítači. Informace, které nikde jinde nenajdete. a na levé straně si najdete položku - operační systém a tam na pravé straně uvidíte svoje kody. Licenci..

doplněno 07.07.15 23:06:

A prosím rozhodně sem nedávejte ani obrázky kodů ani informace o svém počítači.

vklus
hodnocení

0x

Já koupil tak před měsícem Asus transformer T100 taky s win 8.1 a taky tam nikde product key není. Ani na přístroji ani na krabici. Někde asi v přístroji bude poznamenám, protože jsem už párkrát dělal reinstal a samo si to zjistilo vše potřebné.

jirivojtisek
hodnocení

0x

Kde najdu produkt key na Win. 7

samouk*
hodnocení

0x

Produkt key je umístěn pod baterií, která se musí ze zadní části počítače vyndat ven, po vypnutí počítače, pochopitelně, takto to mám i já, jak u staršího počítače hp s wndows 7, tak i u nového asusu s windows 8. 1. Oba počítače mám přeinstalované na windows 10.

jirivojtisek
hodnocení

0x

Mám notebok Lenovo E50-80 Win 7 přeinstalováno na Win 10. Nikde jsem nenašel produkt KEY. Není nalepen na spodní straně ani pod baterií. V případě že budu muset někdy přeinstalovat Windoows, kde ho najdu? Děkuji.

vojtal*

A Windows 7 byl na tomto notebooku předinstalovaný výrobcem? Pokud ano, pak je klíč uložen v BIOSu a při přeinstalování Windows 10 nebude potřeba jej do počítače zadávat, zjistí si ho sám.

hodnocení

0x

1) Na produktové klíče používám PRODUCT KEY EXPLORER -> stahuj.centrum.cz/...

2) Pokud nejde system aktivovat, vyzkoušejte příkaz SLMGR z příkazové řádky

Start -> napsat cmd (jakmile to vyhledá onen program, kliknout na něj pravým tlačítkem a zvolit "spustit jako správce") -> jakmile se spustí program (černé okno), tak začněte rovnou psát "slmgr.vbs -ipk vaše produktové číslo vč pomlček” a odešlete enterem. Chvíli to bude pracovat a pak napíše, že klíč byl vložen. Pak napište " slmgr.vbs -ato” a odešlete enterem. Zase to bude chvili pracovat a pak napíše, že produkt byl aktivován.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]