Nejste přihlášen/a.
Zdravím a prosím o radu, koupil jsem si ntb s win 8 a s ním i hromadu předinstalovaných programů od Lenova, takže ntb skoro nejel. Everestem jsem si vytáhl licenční číslo a přeinstaloval na stejný win 8. Teď mi to nejde přihlásit ani po telefonu, kdy mě borec na microsoftu po 20 minutách řekl, že to prostě nejde. Je nějáká šance zjistit licenční číslo, když už není nálepka, jak na vistě nebo 7. Předpokládám totiž, že výrobce asi nikde tabulku s touto informací nemá. Díky moc
většinou je na disku ntb oddíl Recovery, ze kterého je možno systém obnovit; u Lenova to neplatí? nebo byl provedeno formátování?
Pokud jste formátoval, pak máte 3 možnosti.
- sehnat originál instalačku Lenovo a použít vaše licenční číslo
- zakoupit jinou licenci
- použít nelegální aktivátor
Problém je v tom, že licence předinstalovaných Win je u notesů obvykle spjata pouze s příslušnou kopií výrobce notesu. Tedy ta licensce se nevztahuje pro běžnou OEM instalaci. Ale mezi námi - s tím formátováním jste udělal správně.
Dobrý den,
můžete si zavolat do Lenova a poprosit je o instalačku Win 8.1, za 700,- vám ji pošlou ale moc to neřeší Váš problém, protože tato kopie obsahuje stejný balast. Upřímně doporučuji zainvestovat 2 500,-Kč na Win 8.1, máte jistotu že máte original se stálými updaty a že do obrazu disku nikdo nic nepřidal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.