Nejste přihlášen/a.
Můžete mi, prosím, poradit? Na hlavní stránce Seznamu mi zmizela jak ta horní lišta, tak ta spodní. Teď ani nevím, jak počítač vypnout, ten hlavní panel tam nemám...
Tím tlačítkem jak počítač zapnete, tím ho i vypnute, myslím to tlačítko na počítačové skříni.
doplněno 04.07.15 23:49:vypnete
Toto vypnutí /tzv. tvrdé/ používat v nouzi nejvyšší, až když selžou všechna měkká vypnutí. Ale u informace, že zmizela lišta/y je vždycky lepší, znovu tu lištu/y tam vrátit.
doplněno 07.07.15 19:16:Tak nás učili, že počítač se nevypíná na skříni, pouze když zamrzne a ani měkké /Ctrl+Alt+Delete/ vypnutí nezafunguje. Ale tady vlastně v uváděném případě počítač nezamrzl, jenom se schovaly lišty.
Od kdy je vypínaní hlavním tlačítkem na case tvrdé vypnutí?
Samozřejmě se budeme bavit o vypnutí (zmáčknutí tlač.) ne restartu tzn. držení tlač. napájení delší dobu (5-6s).
Dělám to tak 17 let (na několika PC, na XP i W7) a vždy se mi PC korektně vypne. Tzn. nejdřív ukončí všechny běžící programy a až poté vypne systém.
pohanka:
tak vás to učili ve škole pěkně blbě, asi trochu zamrzli
Ono je to už hodně let zpátky kdy tlačítko na skříni byl vlastně síťový vypínač.
Tlačítkem na skříni lze natvrdo vypnout počítač jen jeho držením, pokud se jen zmačkne dojde k úplně stejnému vypnutí jako když se ručně zavřou všechny aplikace a na zavěr se vypne kliknutím na vypnutí.
pepr má úplnou pravdu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.