Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevím jak vypnout počítač

Od: conconi® odpovědí: 10 změna:

Můžete mi, prosím, poradit? Na hlavní stránce Seznamu mi zmizela jak ta horní lišta, tak ta spodní. Teď ani nevím, jak počítač vypnout, ten hlavní panel tam nemám...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

7x

Zkuste stisknout tlačítko F11

(asi jste omylem přepnul na plné zobrazení).

doplněno 03.07.15 01:20:

K vypnutí můžete zkusit zkratku Ctrl+Shift+Esc

a pak v hlavním menu → VypnoutVypnout/Restartovat (podle potřeby)

hodnocení

Děkuji, taková blbost...já jsem fakt počítačovej dinosaurus.

au1
02.07.15 23:36
hodnocení

2x
Alt+F4

ronyx*
hodnocení

0x

A systém v počítači máte jaký? XP, 7 nebo nějaký jiný?

meomeo*
hodnocení

0x

1. Windows key a to zobrazí výběr zapnout

2. Windows + D, pak Windows + D, pak výběr vypnout

3. Držet tlačítko vypnout 30 sekundů

4. Sundat baterii, výpnout adapter.

Pozor. 3. a 4. někdy zničí operační system a data.

hodnocení

0x

Tím tlačítkem jak počítač zapnete, tím ho i vypnute, myslím to tlačítko na počítačové skříni.

doplněno 04.07.15 23:49:

vypnete

pohanka*

Toto vypnutí /tzv. tvrdé/ používat v nouzi nejvyšší, až když selžou všechna měkká vypnutí. Ale u informace, že zmizela lišta/y je vždycky lepší, znovu tu lištu/y tam vrátit.

doplněno 07.07.15 19:16:

Tak nás učili, že počítač se nevypíná na skříni, pouze když zamrzne a ani měkké /Ctrl+Alt+Delete/ vypnutí nezafunguje. Ale tady vlastně v uváděném případě počítač nezamrzl, jenom se schovaly lišty.

Od kdy je vypínaní hlavním tlačítkem na case tvrdé vypnutí? *sok*

Samozřejmě se budeme bavit o vypnutí (zmáčknutí tlač.) ne restartu tzn. držení tlač. napájení delší dobu (5-6s).

Dělám to tak 17 let (na několika PC, na XP i W7) a vždy se mi PC korektně vypne. Tzn. nejdřív ukončí všechny běžící programy a až poté vypne systém.

pohanka:

tak vás to učili ve škole pěkně blbě, asi trochu zamrzli :-D

Ono je to už hodně let zpátky kdy tlačítko na skříni byl vlastně síťový vypínač.

Tlačítkem na skříni lze natvrdo vypnout počítač jen jeho držením, pokud se jen zmačkne dojde k úplně stejnému vypnutí jako když se ručně zavřou všechny aplikace a na zavěr se vypne kliknutím na vypnutí.

pepr má úplnou pravdu

annalejckova
hodnocení

0x

nejde mi vypnout počítač pouze jde hlavním tlačítkem na spouštění,nezobrazuje se mi režim spánku nebo vypnout ,co s tím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]