Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vybrat správnou tiskárnu?

Od: simi* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Chci si koupit tiskárnu. Pouze pro domácí využití a stačí mi černobílý tisk. Nevím na jaké parametry si mám dávat pozor a jak poznám že ta mnou vybraná tiskárna půjde připojit k mému pc? A jestli inkoustovou nebo laserovou...? Tiskárna nemusí nijak zvlášť kvalitně tisknout,potřebuji ji pouze na běžné věci-referáty,úkoly a nyní i na vypracované maturitní otázky..Děkuji za odpověď. S.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

janekkrat*
hodnocení

0x

Zdravím, pro toto použití vám stačí úplně obyčejná tiskárna. Těžko uvádět, na jaké parametry se zaměřit, snad jen na spotřebu ink. a rychlost tisku. Většina nových tiskáren komunikuje s pc pomocí usb konektoru, pokud máte novější pc, tak tento konektor určitě máte. Před samotnou koupí bych zvážil, zda neuživíte multifunkční tiskárnu (tiskárna, skener, kopírka v jednom) píšete, že jste student, takže by se vám tyhle funkce mohli hodit. Pro vaše účely volte inkoustovou tiskárnu.

miljan*
hodnocení

0x

Pokud jenom na černobílý tisk a na referáty, tak laserovku např. Xerox Phaser 3117.

hodnocení

0x

na tohle bych doporucil laser,nerozpiji se a nema tam co zaschnout pri delsim nepouzivani.

Ja mam HP1018 a jsem naprosto spokojen

hodnocení

0x

Pokud se opravdu nevyužije barva/potažmo multifunkce tak bych opravdu taky radil laser. Spíš než HP se v té nejnižší cenvé hladině doporučuje Samsung (nevim teď označení,ale podle ceny to bude jasné) nebo kyocera FS-720 (a podobné modely, tu mam vyzkoušenou)

janekkrat*

No, tak jsem mrkl po dlouhé době na alzu a žasl jsem nad cenami nejlevnějších laserových tiskáren. Snad jedinou nevýhodou je cena tonerů, které se vyrovnají pomalu ceně nové tiskárny.

Ano, téměř se vyrovnají, s tim že u plnohodnotného toneru vytiskneš plácnu třeba 4-5tis stránek, kdežto u toho startovacího co dávají do nové tiskárny tak třeba jen 2500. Kyocera vim určitě že to tak má, ostatní bych řekl taky. Takže lidi často koupí tiskárnu+jeden nový toner a než to dotisknou tak je stejne tiskárna docela stará a vymění ji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]