Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nelze se připojit k internetu - chyba 651

Od: magdon® odpovědí: 13 změna:

Po obnově systému Win 7 se nedaří navázat spojení PC s modemem. Při pokusu o připojení se objeví hláška "chyba 651". Už se mi podařilo zjistitm že to není nic výjimečného a že to způsobuje jedna verze ovladače síťové karty (raspppoe.sys). Podle rady jsem si stáhnul novou verzi, ale nedaří se mi jí nakopírovat do Windows. Původní verze se totiž brání smazání i přejmenování. Našel jsem návod, jak to lze udělat. Příkazem "takeown" jsem převzal příslušný soubor do svého vlastnictví, ale už se mi nepodařilo příkazem "Icacls" získat práva na jeho edeitaci (hláška "Neplatný parametr"). Zřejmě dělám nějakou chybu. Znáte někdo správný příkaz?

doplněno 27.06.15 07:12:

Ivzez - Jenže to právě nejde. Nemám k tomu oprávnění. To bych získal právě právě uplatněním onoho příkazu. Řešením by asi byla kompletní přeinstalace Win s přeformátováním disku, ale to je to poslední, co se mi chce dělat.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Příkaz neznám.

Zkusila bych původní verzi ovladače odinstalovat

a nainstalovat novou.

ctenar*
hodnocení

0x

Jaky tam zadavas prikaz?

isacls raspppoe.sys ...

Jses v adresari, kde se ten raspppoe.sys nachazi?

Pouziti isacls.

hodnocení

icacls C:WindowsSystem32driversaspppoe.sys/ G Ja: F

Zkoušel jsem to s mezerama i bez nich. Hlásí mi to, že je nesprávný paramtr Ja, což je jméno užíivatele, na kterého se mají práva převést (Jsem pod ním přihlášený jako admin. Adresář mám správný, první krok se stejným souborem (takeown / f C: Windows System32 drivers raspppoe.sys) proběhl bez problému. Zkoušel jsem to v ostrém i nouzovém režimu.

Bohužel neumím anglicky, takže mi Váš odkaz moc nepomůže.

doplněno 27.06.15 08:16:

V příkazu jsou samozřejmě zpětná lomítka, netuším, proč se tady nezobrazila.

ctenar*

Misto /G Ja:F zkus dat /grant:r Ja:F

Pripadne bez toho :r

hodnocení

hlásí to neplatný parametr Já:

strait
hodnocení

0x

V registrech zkus vypnout řízení uživatelských účtů, pak by mělo jít cokoliv. položku EnableLUA z 1 na 0.

HKEYLOCALMACHINE-SOFTWARE-Microsoft-Windows-CurrentVersion-Policies-System-EnableLUA

hodnocení

Bohužel, ani tak to nejde. Při pokusu o jakoukoliv manipulaci se souborem to i nadále hlásí, že byl přístup odepřen. Při pokusu o smazání se objevila hláška, že se mám obrátit na Já-PC obrácené lomítko Já, abych získal oprávnění. Netuším, kde to najdu.

doplněno 27.06.15 09:40:

Jo, to jsem pochopil, ale nechápu, kam se mám sám na sebe obrátit, abych si změnil přístupová práva.

doplněno 27.06.15 10:18:

To bude proto, že jsem vedený jako administrátor. S tím kopírováním to bude složitější, jsem na noťasu (PC nefunguje) a bude trochu problém to sem dostat. Co konkrétně mám poslat?

ctenar*

Ja-PC/Ja jses ty :) (uzivatel Ja na pocitaci jmenem Ja-PC).

doplněno 27.06.15 09:51:

To je takova pocitacova mluva. PC predpoklada, ze ty jsi nejaky jiny uzivatel snazici se zmenit pristupova prava souboru patrici uzivateli ja. Na to nemas pravo. Mas proto jit za uzivatelem Ja, aby tu zmenil provedl nebo ti pridelil dodatecna prava, abys tu zmenu mohl provezt.

Jak to, ze raspppoe.sys patri Ja? Po takeown by mel patrit Adminovi. Nevim presne, jak to funguje ve Windows.

Muzes sem prekopirovat, co pise samotne "icacls raspppoe.sys"?

doplněno 27.06.15 10:23:

Me zajimalo, kdo je aktualni vlastnik souboru a jaka jsou jeho momentalni prava.

Problem ale asi spise bude v tom, ze to nenachazi toho uzivatele Ja. *nevi* To me mate a zarazi.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud ten Váš problém ještě stíhám sledovat (ve dvou otázkách), tak nyní řešíte, jak jeden soubor v OS Windows přepsat jiným souborem (který máte). Já bych to udělal tak, že bych nabootoval z Live-CD nějakého OS LInux a pod ním bych ten soubor našel v OS Windows a nahradil ho připraveným správným souborem. Potom Live-CD ukončit a zkusit spustit OS Windows. Zdravím!

P.S. Ten nový soubor musí mít zcela stejný název, jako má ten soubor původní a být na stejném místě!

doplněno 27.06.15 10:32:

magdon - ale, ještě Vám funguje internet v tom NTB, ne? Nebo to už také nejde? Ani nevím, jestli už proběhl restart modemu. No, pokud se dostanete na internet, tak Vám stačí jen nějaká malá distribuce OS LInux.

doplněno 27.06.15 11:14:

magdon - ještě bych zkusil použít vyhledávání nového hardware (v OS WIN-XP to bylo v Ovládacích panelech - "Přidat nový HW"). A také bych zkusil projet BIOS a znovu uložit.

Nebo ho nastavit jako výchozí (default), uložit a restart PC.

hodnocení

Jo, to by asi šlo, jenže já jiný OS nemám a nevím, jak ho získat, když mi připojení PC stávkuje.

hodnocení

A je to! Teda jen částečně. Podařilo se mi sám sobě přidělit právo na úplné řízení (upřímně řečeno ani moc nevím jak *hi* ) a nakopírovat nový sobor. Chyba 651 sice zmizela, ale objevila se nová, tentokrát s číslem 797 a textem, že nebyl nalezen modem. Modem i PC jsem samozřejmě restartoval. Modem funguje určitě správně, běží mi přes něj noťas.

doplněno 27.06.15 12:24:

ben - bohužel, "přidat nový HW" ve Win 7 již není. Když jsem si přečetl informace o chybě 797, vypadá to na novou tvrdou reinstalaci s formátováním disku. To znamená novou instalaci i cca 40 nejrůznějších programů. Moc se mi doho nechce, dělal jsem to nedávno a byly problémy (například s obnovením registrace Avastu). Takže začínám zálohovat a doufám, že mě do té doby ještě něco napadne. :(

olinlito
hodnocení

0x

Zkoušel si vložit instalační (bootovací) CD s Windowsama a udělat "opravu systému" respektive jakoby "nainstalovat" znovu? Tohle vždy zabere. Nainstalují se originální ovladače a po připojení se na síť dojde k update (pokud jsou nastavena na automatiku) nebo je zadej ručně z Ovládacích panelů a Windows update.

hodnocení

Jo, to jsem zkoušel dokonce několikrát, ale nepomohlo to :( . Nakonec jsem to vyřešil tvrdou přeinstalací kompletních Windows, čímž jsem ovšem přišel o veškeré nainstalované programy *ee* . Takže mám před sebou noc plnou vášní, abych to tam dostal všechno zpátky. Ale hlavně, že to už funguje *uf*

Takže děkuju všem, kdo jste se mi snažili pomoct *placni* a tuhle otázku považuju za uzavřenou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]