Nejste přihlášen/a.
Mám pár měsíců nové legálně zakoupené a nainstalované WIN 7. Dneska jsem zjistil drobné problémy a tak jsem pustil Avast. Ten sice nenašel žádný virus, ale oznámil, že některé soubory nejde testovat. Pokusil jsem se o obnovu systému. Následovala hláška, že systém nebyl obnoven. Po několika pokusech se to ale podařilo. Všechno fungovalo, až na připojení k Internetu (noťas se připojil bez problému, takže sítí to nebylo). Přeistaloval jsem tedy Windows z originálního CD a během instalace několikrát zadal registrační číslo. Na závěr instalace jsem se dozvěděl, že platnost mé registrace již skončila. Teď mi vpravo dole svítí informace, že moje kopie WIN není pravá a připojení k Internetu stále nejde, takže ani nemůžu využít on-line ověření pravosti kopie. Co s tím? Dá se někde do Win zadat znovu registrační číslo?
doplněno 25.06.15 15:14:ben - to nefunguje. Tak to spíš vypadá, že odešla síťová karta. Při pokusu o připojení mi to nabízí pouze vytáčené připojení přes telefonní linku. Noťas, ať už připojený kabelem, či bezdrátově, funguje normálně. Takže spojení až do modemu je v pořádku. Restart, ani tvrdé odpojení PC od sítě (napájení) nepomáhá. Ty neregistrované Win jsou zřejmě až sekundární záležitost (bez připojení nelze zaregistrovat).
Počkám, jestli se tu objeví ještě nějaká rada a když ne, budu řešit nefunkční HW.
Dobrý den, zkuste to dle návodu viz odkaz. Jenom nevím, zda musí být PC připojen k internetu nebo nemusí. Zdravím!
doplněno 25.06.15 15:23:Jde, tedy, o PC? Podívejte se, zda svítí LEDka vzadu u síťové karty (pokud máte internet drátem).
Na modemu by měly svítit všechny LEDky, které tam svítily dříve (nebo svítí po připojení NTB). Ve Správci zařízení by mohla být u síťovky chybová hláška (nebo ne). A použijte stejný drát, jako k NTB.
Modem bliká stejněm jako vždycky, zelená LED na kartě svítí, oranžová bliká. Správce zařízení hlásí "toto zařízení pracuje správgně". Takže je vlastně všechno v pořádku. Akorát to nefunguje. Pokoušel jsem se přeinstalovat z CD dodaného s počítačem ovladač síťové karty, ale neúspěšně. Instalace nelze spustit.
doplněno 25.06.15 18:52:Tak jsem našel hlášku "Adaptér Připojení k místní síti nemá platnou konfiguraci protokolu IP".
doplněno 27.06.15 07:15:Ivzez - snažil jsem se, ale chce to po mně jméno a heslo. Já ale žádné neznám, nikdy jsem žádné nezadával.
Řeším tu stejný problém ve dvou otázkách, za což se omlouvám. Takže tady bych to uzavřel. Pokračování zde.
Mě vyskakovala stejná hláška-Váš system nemá legální kopii, zkoušel jsem kdeco a nakonec jsem zavolal mobilním telefonem na Mikrosoft podporu (pražské tel. číslo a jen v pracovní dny od 8:00-do 20:00 hod), nadiktoval operátorovi PRODUCT KEY Windowsů a ten mi zase nadiktoval asi 20 či 25 čísel a písmen na doplnění do mého PC. Po vložení do okének a potvrzení bylo vše ok. Vše způsobilo nezaregistrování produktu do tuším jednoho měsíce od instalace do PC-viz. uživatelské podmínky Windowsů. Tohle vše vědět, tak jsem volal rovnou a těch pár korun za telefon...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.