Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezabezpečený noťas

Od: eviik* odpovědí: 9 změna:

Ahojky,prosím o pomoc - z neznalosti jsem používala notebook bez zabezpečení a dostal se mi do něj soused (vypínal mi na něm i rádio)

Změnila jsem poskytovatele internetu a noťas zaheslovala.Ale pořád mám pocit,že mi do něj leze.Co mám tedy ještě udělat,abych měla jistotu,že tu možnost už nemá.Údajně je nějakým poradcem na internetu. Děkuji za rady

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ahoj.Máte nainstalovaný antivirus? Ten je důležitý...

doplněno 26.06.15 11:40:

Poradím.Nejlepší je Avast, tady ;)

eviik*
hodnocení

Děkuji a poradíte jaký nebo který ne?

joudic*

ne, to opravdu neni... ESET smart security (vcetne firewallu) nebo Kaspersky... obycejny antivir v tomto pripade nic neresi, firewall uz ano. Nicmene bez remote pristupu (tzn je treba dostat do PC remote aplikaci) se do jineho pocitace neda dostat, abych nekomu vypl radio.

ladinpraha*
hodnocení

2x

Co znamená bez zabezpečení? Jaké máš připojení? Kabel nebo wi-fi? Měl soused noťas někdy v ruce? Komunikuješ s ním přes net? Spíš to na mě dělá dojem, že soused zneužívá tvé neznalosti a dělá si z tebe srandu.

praivo*

Asi tak, kdyby chtěl škodit tak by se snažil aby to nebylo vidět.

roro
hodnocení

0x

Ptáš na notebook nebo wifi síť?

eviik*

Pravdepodobne mi tam leze pres router a ten bych chtela zablokovat,ale nevim jak.

trtr

Zdravím, jaké máte zařízení hned za vývodem z antény či ADSL připojením (přes telefon)? Je tam router či ADSL modem, případně jaká značka a typ? Pak se dá poradit lépe.

hm*
hodnocení

0x

Jestli je dobrej, tak nemáš možnost žádnou, resp. jedině ten noťas vypnout.

Ale spíš to vypadá, že tě chtěl jen dotlačit k tomu, abys neměla počítač otevřený úplně volně do světa.

Kdybych ale měl poradit "na normální úrovni", tak kompletně přeinstalovat systém a pak zapnout aspoň ten firewall, co tam WIN mají, no a samozřejmě zaheslovat atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]