Nejste přihlášen/a.
dobrý den
chctěl jsem se zeptat, jak v WIN XP přesunout obsah plochy někde na disk D? ale tak aby tam pak cokoliv co se uloži na plochu, aby vlastně bylo na tom disku D.
jde to? prosim o radu. děkuji předem
Ano. Lze. Rika se tomu redirekce, neboli premapovani slozek. Ve windows 7 to lze delat primo ve vlastnostech slozky, nicmene v XP to lze taktez, ale pomoci registru. Takze Start -> spustit -> napsat slovo "regedit" a spustit. Spusti se tzv. editor registru. Po leve strane se postupne proklikavejte na adresu HKEY_CURRENT_USER ->Software -> Microsoft -> Windows -> CurrentVersion -> Explorer -> User Shell Folders a zde uvidite vsechny slozky kam jsou mapovany. Staci zmenit adresu. Pokud to chcete pro vsechny uzivatele, tak dohledejte tu samou tabulku ale v HKEY_LOCAL_MACHINE.
Restart a hotovo.
doplněno 18.06.15 14:20:Dohledejte DESKTOP, dvojklikem poklepejte na onen řetězec %userprofil%Plocha a napište d:Plocha (třeba)
Pokud ale máte vícero uživatelů, tak doporučuji opravit na d:\%userprofil%Plocha aby se vám nestalo, že se pomíchají plochy všech uživatelů.
doplněno 19.06.15 08:53:Na D:plocha nebo lepe na d:otorodplocha . Vcera jsem koukam napsal nesmysl, protoze %userprofile% je promenna vedouci na disk C. Takze pokud to budete delat pro vicero uzivatelu, tak vzdy pro kazdeho zvlast v jeho profilu v HKEY_CURRENT_USER. A proto doporucuji tu plochu dat do poddadresare d:uzivatelplocha. Slozky nemusite ani predem vytvaret, protoze pri prvnim zapisu na plochu se adresare sami vytvori. COz mi pripomina, ze obsah plochy se sam nepresune. Vse co je nyni aktualne na plose bude porad na Ccku. Teprve nove veci se budou ukladat na Dcko. Cili si je tam musite presunout sam. A nebojte, pokud se uklepnete nebo tak neco, tak to hodi max chybu, ze to nenaslo plochu
Dobrý den, Plocha je součástí OS a její přesun patrně nebude možný a ani to nemá význam. Plocha není určena k ukládání např. stažených souborů - tím si zpomalíte její načítání. Můžete stáhnout soubor na Plochu, ale potom ho přesunout na disk D.
Nebo si to do nějaké složky na disku D stáhnete hned (nasměrujete tam to stahování). Pokud jste dotaz myslel jinak, tak to upřesněte. Zdravím!
P.S. Jinak, Plocha je složka. Těžko lze něco vytvářet ve složce a očekávat, že se to bude samo ukládat, přesouvat nebo vytvářet v jiné složce (a na jiném disku).
doplněno 18.06.15 21:10:No, je fakt, že jsem nepředpokládal to, že tazatel půjde cestou zásahu do registru OS.
Snad to zvládne bez poškození registru a OS bude funkční.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.